Dok Ane i Barbara zadržavaju Mirka u uredu Mjesnog odbora, Mile, Sveto i Stipe jedva uspiju postaviti falsifikat na zid župnog ureda, zanemarujući Jasnina upozorenja da se slika još nije osušila.

132. Ep.

Dok Ane i Barbara zadržavaju Mirka u uredu Mjesnog odbora, Mile, Sveto i Stipe jedva uspiju postaviti falsifikat na zid župnog ureda, zanemarujući Jasnina upozorenja da se slika još nije osušila. U župni ured, ništa ne sluteći, vraća se Mirko s biskupom Andrijom. Imaju što i vidjeti - Gospina slika na zidu plače.

Članovi Odbora su u problemu, jer su svjesni da se falsifikat nije osušio pa je iscurila boja s platna, a selom se proširila vijest da je Gospa proplakala. Svi su izvan sebe zbog čuda, pa i Zdenka. I dok biskup kreće za Zagreb provjeriti je li se doista oštrovačkoj Gospi dogodilo čudo, velečasni Mirko bori se s pomahnitalim seljanima koji se dolaze diviti slici.

Na putu za Oštrovac, Doris i Denis zaustavljaju se u Gospiću gdje Denis objašnjava Doris kako će morati dalje sama i predaje joj pisma koja treba dati Marku. Doris je pomalo uplašena, ali spremna na sve da bi došla do novca.Josip i Damir idu u Gospić gdje susretnu Doris koja čeka autobus za Oštrovac. Damir spašava Doris od dosadnih napasnika i oni se sprijatelje te zajedno provode burnu noć.

>>>> Kud puklo da puklo, 16. travnja