Sveto se bacio u pripreme oko organizacije političkog skupa. Seljani su poprilično nezainteresirani za politiku (što Milu jako obraduje), ali Sveto (pomalo očajnički) u punoj birtiji (pred svjedocima)svima koji dođu na skup obeća besplatne ćevape.

22.ep - 14. listopada

Sveto se bacio u pripreme oko organizacije političkog skupa. Seljani su poprilično nezainteresirani za politiku (što Milu jako obraduje), ali Sveto (pomalo očajnički) u punoj birtiji (pred svjedocima)svima koji dođu na skup obeća besplatne ćevape. Seljani sad postaju jako zainteresirani. Mile ljut izlazi iz birtije. Doma ga čeka još jedan udarac: Damir prizna da je dobio otkaz kao rendžer. To potpuno razočara Milu. Katarina napadne Tomislava da je kriv za Damirov otkaz, a on odmah prokaže Snježanu kao glavnog krivca. Katarina odlazi do nje i napadne je. Snježana se nakon toga dođe izderati na Tomislava jer ju je izdao, ali na kraju mu se rasplače na prsima. Krešo pristaje na Katarinin plan da zaposle Damira. Damir bi trebao pomoći Josipu u radovima na fasadi, ali i svim ostalim radovima na njihovoj trošnoj kući. Ona ga želi zaposliti jer se smatra odgovorna za njegov otkaz. Međutim, on na šefovu preporuku dobiva mjesto rendžera u Kopačkom ritu. Zbog loše financijske situacije, odlučuje se prihvatiti taj posao daleko od svog sela i svih ljudi koje voli.
Barbara se, kao drugoplasirana na Svetinoj listi našla na poziciji obične roštilj - djelatnice na političkom mitingu. Puno je vremena i truda uložila u svoj izgled (nadala se ljudima obratiti s bine), a Sveto ju je stavio da vrti ćevape i ne planira je ni spomenuti u govoru te si pripisuje sve uspjehe. Barbara se osvećuje tako što poziva ljude na ćevape u pola govora i tako prekida Svetin nastup kojeg više nitko ne sluša. Dečki su tužni zbog Damirovog odlaska. Josip je neutješan jer je svjestan da će, s vremenom, ostati sam. Damir se na brzinu pozdravio s mamom i još par ljudi. Posebno se pozdravlja s vel. Mirkom kojeg moli da pazi na selo i njegove. Na kraju se pozdravlja s Hundom.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju