Nova sezona serije iza sebe ostavlja gorke događaje, a njena radnja je usredotočena na svrgavanje vlasti koje je promijenilo tursku povijest.

´Svaki odlazak ostavlja prazninu. Vrijeme na tankoj tkanini ljudskog života veze život. Ni onaj tko je otišao ni ta praznina ne bivaju zaboravljeni, ali tako se otvara mjesto za novi život.´, riječi su glavnog pripovjedača ove sage. U trećoj sezoni serije ´Kako vrijeme prolazi´, Osman je srednjoškolac, a njegovu priču pratite od 17.srpnja na Novoj TV.

Nova sezona serije iza sebe ostavlja gorke događaje, a njena radnja je usredotočena na svrgavanje vlasti koje je promijenilo tursku povijest. Godine su brzo prošle. Osman je odrastao i pohađa srednju školu. Iako se dugo pokušao oduprijeti uplitanju u političke diskusije, pridružuje se socijalističkoj partiji te iskazuje vlastite stavove i razmišljanja. Njegov se život u novim epizodama serije promijenio iz temelja. Majka Džemile ranjena srca oplakuje one koje je izgubila. No obitelj Akarsu se i dalje, unatoč gubicima i svim bolima koje je doživjela, trudi ponosno ostati na nogama.