Pripreme za Osmanov odlazak bliže se kraju i svi se, ne znajući kad će ga ponovno vidjeti, jedan po jedan opraštaju od Osmana.

3.sez, 54.ep - 30. rujna

Pripreme za Osmanov odlazak bliže se kraju i svi se, ne znajući kad će ga ponovno vidjeti, jedan po jedan opraštaju od Osmana. Kad se Soner ujutro probudi, obuzimaju ga oprečni osjećaji zbog onoga što se dogodilo pa bježi prije nego što se Bahar probudi. Bahar pak ništa ne zna i jako je sretna. Posvuda traži Sonera i ne može shvatiti zašto je otišao bez riječi. Mladomu bračnom paru, Džemile i Arifu, stiže iznenađujući vjenčani dar. Oboje ih ta vijest razveseli i iznenadi. Ekrem Tatlioglu pod Carolineinim utjecajem mijenja svoju oporuku. Caroline uspije saznati za novu oporuku, pa poludi od bijesa i dolazi Hakanu na vrata. Ima potpuno novu ponudu za njega. Filiz primijeti napetost između Sonera i Bahar. Ne sjedi skrštenih ruku, nego odmah kreće u napad. Uhvati Sonera u trenutku slabosti i dobrano ga udalji od Bahar.

3.sez, 55.ep - 1. listopada

Berin dolazi u Hakanovu kuću kako bi se brinula za Zehru i na Hakanov nagovor ostane na večeri. Trojcu koji je nakon dugo godina kao obitelj sjeo za stol pridruži se još jedan gost. Tugrul pak ne daje mira mladomu bračnom paru i nastavi s uznemirujućim pozivima Džemile. Pripreme za Osmanov odlazak su gotove. Svi se, ne znajući kad će ga ponovno vidjeti, jedan po jedan opraštaju od Osmana. Betul već dugo nije primila nikakve vijesti od Ajče, pa nenajavljeno dolazi u kuću. Betul posumnja zbog Ajčina ponašanja i na podu pronađe dio Mithatova tespiha. Osman kreće na put u inozemstvo. No iznenadan telefonski poziv prouzroči razvoj situacije koji nitko nije očekivao.

3.sez, 56.ep - 2. listopada

Mete se žrtvuje umjesto Osmana. Mete ne želi da mu brat završi u zatvoru pa preuzima krivnju na sebe. Ta situaciju zbuni Ajču. Betul joj svašta izgovori jer je stala na stranu bratovih ubojica. Soner, Arif i Sulejman kreću u akciju kako bi spasili Metea. No postoji samo jedan način, a to je pronaći Ajdinova oca. Napetost između Bahar i Sonera Deniz čini nesretnom. Malena djevojčica čini sve kako bi između njezina oca i Bahar sve opet bilo kao prije. No njezin trud zbog saveza između Filiz i Zije ne urodi plodom. Filizin najnoviji plan osobito duboko rani Baharino srce.

3.sez, 57.ep - 3. listopada

Ahmet je ljubomoran što se Berin s Hakanom brine za svoju kćer. Dok Ahmeta uznemiruje što je njegova žena stalno u Hakanovoj blizini, Berin za njega ima vijest koja će ga jako razveseliti. Ekrem je pak na sto muka. Zbog štrajkova koji se i dalje održavaju na poslu gubi novac. Postoji samo jedan način da štrajkovi prestanu, a to je maknuti Ahmeta. Džemile je shrvana zbog Metea kad joj od Tugrula stigne zastrašujuća ponuda za spašavanje sina. Tugrul nastavlja maltretirati Džemile, koja je taj razgovor prešutjela pred Arifom, kako bi dobio odgovor.

3.sez, 58.ep - 4. listopada

Soner pokušava zaustaviti Bahar, ali ne uspijeva. Bahar, koja je sve vidjela svojim očima, odlučuje otići od kuće. Bahar pokušava što je prije moguće razgovarati s Deniz i pokupiti svoje stvari iz kuće. Filiz je oduševljena kad sazna da je Bahar dala otkaz. Tugrul ne pušta na miru Metea u zatvoru. Brzo se pročuje što se dogodilo Meteu u zatvoru. Džemile, koja se zabrine za svog sina, doznaje da u pozadini svega stoji Tugrul i slagavši Arifu, odlazi na mjesto na koje je Tugrul poziva.