U središtu priče nalazi se obitelj Akarsu. Ova saga obuhvaća razdoblje raspada te obitelji i prikazuje kako je taj raspad utjecao na njezine članove i kakvu je životnu priču svatko od njih proživio.

39.ep - 2. siječnja
Kada Džemile počne čistiti kuće, između nje i kapetana Alija izbije nova kriza. Caroline ne želi Osmana i napravi korak dalje. No ovoga puta Ali vidi sve što se događa. Kada Caroline namjerno odvede Alija i Osmana u kuću koju Džemile čisti da bi je ponizila, plan joj se obije o glavu. Ali postane svjestan svoje pogreške. Ne želi da Džemile radi kao čistačica pa joj ponudi novac. Džemile ne želi prihvatiti novac od Alija. Ona više nije ona stara Džemile. Mlada će žena odsada stajati na vlastitim nogama. No to i nije tako lako.

40.ep - 3. siječnja
Berin i Ahmet uhićeni su u Ankari, no sud ih oslobodi. Berin je preko ušiju zaljubljena u Ahmeta pa, umjesto da ode kući, noć provede s njim. Džemile nema vijesti od kćeri pa kreće u potragu. No prizor koji je dočeka kad je pronađe, uzrokovat će veliku krizu između majke i kćeri. Povrh svega, vijest koju primi u vezi s Ahmetovom rastavom od Amine nije nimalo sretna. Na nagovor profesorice Indži Mete se vraća u školu.

41.ep - 4. siječnja
Profesorica Indži Meteu priprema iznenađenjeda bi ga motivirala. Soner ljudima koji prate Ajlin pokaže gdje im je mjesto i javi joj se. Ajlin odlazi na sastanak, no ono što je dočeka duboko je potrese, unatoč osjećajima koje gaji prema Soneru. Osman, kojeg Caroline ne želi u kući, noću se popiški u krevet. Caroline iskoristi priliku kada kapetana Alija nema kod kuće i jako zaplaši malog Osmana. Dok ga maćeha naganja po četvrti, Osman za dlaku izbjegne smrt. Ali sve to vidi pa između njega i Caroline izbije velika svađa. Osmanu jako nedostaje majka i više ne može podnositi sve što se događa.Trenutna rastresenost kapetana Alija uzrokuje veliku tragediju. Osman si je utuvio u glavu da želi otići majci pa bježeći od oca padne u more. Kada kapetan Ali, obuzet vlastitim brigama, primijeti da Osmana nema, već je jako kasno. Od Osmana je među valovima ostala samo beretka. Kapetan Ali bespomoćan je. Policija i pristigla pomoć posvuda traže Osmana. Grozna nesreća koja je pogodila malog Osmana uzrokuje ponovne izmjene u Alijevim i Džemilinim dogovorima.