Druga sezona serije 'Kako vrijeme prolazi' počinje dvije godine nakon šokantnih trenutaka koji su zadesili ovu televizijsku obitelj.

2.sez, 53.ep - 13. svibnja

Džemile s odvjetnikom Nedimom odlazi na večeru. Međutim, njihov razgovor poprima više od uobičajenog odvjetnik-klijent odnosa. To uvelike iznenadi Džemile. Povrh svega, kapetan Ali ustrajno čeka ispred kuće da se Džemile vrati. Večer za Džemile završi u bolnici jer joj pozlije. I kapetan Ali kojega je gđa Hasefe o tome obavijestila, odlazi u bolnicu. Napetost između Alija i Nedima je na rubu eskalacije. Haki koji slijedi Metea i Nihal u potrazi je za osvetom. Mete i Nihal sklanjaju se u jednu benzinsku postaju. Nemaju izlaza, bježe u toalet. Začuje se pucnjava i mjesto se odjednom pretvara u poprište sukoba.

2.sez, 54.ep - 14. svibnja

Mete i Nihal su na putu na kojem nema povratka. Doktor Tarik odlučan je u namjeri da odgovori Ajlin od poroda. Odlazi ponovno razgovarati s njom. Budući da je ne uspijeva odgovoriti, odluči reći istinu njezinoj obitelji. Caroline posjećuje Kenana. I kapetan Ali je u Holdingu. Kenana naživciraju njihova objašnjenja. Neriman i Mesude plaćaju cijenu zato što su ucjenjivale Caroline. Selma je svakim danom sve gore. Kenan uspije nagovoriti doktora da napiše izvješće da je mentalno bolesna. Brzo se pročuje što se dogodilo Mete i Nihal. Svi su u potrazi za njima.

2.sez, 55.ep - 15. svibnja

Džemile je s cijelom obitelji Akarsu u policijskoj postaji. Saznaju za optužnicu i žele što prije vidjeti Metea. Ali nije lako doći do Metea. Dogodilo se ubojstvo. I Mete i Nihal tvrde da su ubili Hakija. Džemile dotuče Meteovo priznanje da je ubio Hakija. Međutim, nitko ne želi povjerovati da je Mete kriv. Dok svi napeto čekaju u postaji, dolazi Caroline. Mustafa je jako bolestan. Ali ne želi ostaviti Džemile samu u postaji, a Nedim se ponudi da će biti uz nju. Premda se to nimalo ne viđa kapetanu Aliju, prisiljen ih je ostaviti.

2.sez, 56.ep - 16. svibnja

Kenan je na putu da otkloni posljednju zapreku. Uspijeva dobiti liječničko izvješće da je Selmino mentalno zdravlje narušeno. Odlazi na sud kako bi zatražio skrbništvo nad njom. Doktor Tarik ugovara još jedan termin za Ajlin s drugim liječnikom. Ajlin nevoljko odlazi na pregled, ali za nju se rađa nova, premda mala nada. Sulejman koji se na zahtjev Sonera počne zanimati za Meteov slučaj, pronalazi svjedoka koji će utjecati na ishod istrage.

2.sez, 57.ep - 17. svibnja

Sin kamiondžije koji se nalazio na mjestu incidenta, boji se dati iskaz jer mu prijete. Džemile i dalje nastoji vjerovati da je Mete nevin. Međutim, Mete uporno govori da je on ubio Hakija. Cijela obitelj je s Meteom u pritvoru. Iako ima velikih problema s Alijem i Džemile, Kenan dogovara i drugu ispostavu u luku krijumčarene robe za stranku. Međutim, Ali koji u luci slučajno nabasa na starog prijatelja, namiriše njegove mutne poslove i za pomoć traži Kemala. Džemile nastavlja šivati kod kuće i prodaje prve narudžbe. Caroline saznaje za to. Caroline koja je bolesno ljubomorna jer Ali pokazuje interes za Džemile, sprema se onemogućiti Džemile i u ovom poslu.