'Svaka je obitelj drvo s kojega ponekad pada lišće.' I u obitelji Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati. Ekranizacija klasika turske književnosti osvojit će srca gledatelja Nove TV. Serija 'Kad lišće pada' od 13.lipnja na Novoj TV.

60.ep - ponedjeljak 5. rujna
Kad mu Džemova obitelj kaže da su zaruke raskinute, g. Ali Riza ostaje kao gromom ošinut. Oguz i Nedžla u panici pripremaju bijeg. Kad Lejla zatekne Nedžlu kako se pakira nastaje pakao. Fikret ne može spriječiti veliku svađu ni spriječiti Nedžlu. Nedžlin odlazak izludi Lejlu. Prizor koji dočeka Alija Rizu i gđu Hajrije kad se vrate kući s mirazom je zastrašujuć. Lejla doživi slom živaca i završi u bolnici. G. Ali Riza shrvan je i ne može vjerovati u ono što se događa. Sav svoj bijes usmjerava na Fikret i okrivi je da snosi dio krivnje u toj sramoti jer je šutjela iako je znala istinu. Fikret više nema snage to podnositi. Dok Nedžla i Oguz, nesvjesni onoga što ih čeka, idu prema aerodromu, Fikret s Tahsinom odlazi matičaru.

61.ep - utorak 6. rujna
Fikretin odlazak i Nedžlin bijeg od kuće i Lejlino stanje koje se pogoršava iz dana u dan duboko su povrijedili g. Alija Rizu. Ne propustite završnu epizodu prve sezone serije „Kad lišće pada“ u kojoj će vrtlog osjećaja doseći vrhunac, u kojoj će obitelj Tekin nastaviti polako napredovati prema novim katastrofama i uz koje gledatelji neće moći savladati suze!

62.ep - srijeda 7. rujna
Fikret, nakon što potpiše i dobije potvrdu o vjenčanju, brizne u plač. Plače zbog svega što je doživjela, zbog nakupljene boli, neostvarenih snova i budućnosti za koju ne zna što joj donosi. G. Ali Riza pun boli izbriše Nedžlu iz svog života. Ne želi da se u kući ne spominje ni njezino ime. Jaman ne odustaje od progona Oguza. Nedžla se već pokajala, ali zna i da taj put nema povratka. Lejlino je stanje sve gore. G. Ali Riza mora ostati na nogama i biti snažan. Čak i kad mu Fikret kaže da se udala... Čak i dok u tišini izlazi iz kuće, ukrcava se u vlak i kreće u novi život... G. Ali Riza mora ostati na nogama. Mora ostati snažan da bi jednoga dana mogao prihvatiti ruke svoje djece koja su danas rasuta kao lišće na vjetru. On je želio da ne budu povrijeđeni, da ne pate, ali sad on pati.

63.ep - četvrtak 8. rujna
Još jedan list s obiteljskog stabla g. Alija Rize odnio je vjetar: njegovo najstarije dijete, Fikret, udala se za čovjeka kojeg uopće ne poznaje i krenula prema Adapazaru. Tahsin na željezničkom kolodvoru čeka Fikret kao da čeka stranca. No njihovo pravo putovanje započet će nakon ovoga.