'Svaka je obitelj drvo s kojega ponekad pada lišće.' I u obitelji Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati. Ekranizacija klasika turske književnosti osvojit će srca gledatelja Nove TV. Serija 'Kad lišće pada' od 13.lipnja na Novoj TV.

55.ep. - ponedjeljak 29. kolovoza
G. Ali Riza ne želi rastužiti gđu Hajrije pa joj ne kaže za svoje zdravstvene probleme. Gđa Hajrije pogrešno protumači promjene kod g. Alija Rize i preda se ženskim sumnjama. Džejda rađa i nema koga nazvati. Bezizlazna situacija spaja Džejdu i Nedžlu. Tahsin kod Fikret ne osjeća očekivanu bliskost pa naposljetku postavlja ultimatum. Fikret se prvi put posvađala s Tahsinom i mora donijeti odluku. Oguz je završio sve pripreme za bijeg u inozemstvo, no prije odlaska osjetit će svu Ferhundeinu mržnju što će na strani Alija Rize uzrokovati oluju.

56.ep. - utorak 30. kolovoza
Oguzova otmica Ferhunde i njegovo nasilje duboko potrese obitelj. Bijes Ševketa i Alija Rize raste. Ferhundeina izjava u policiji razbijesni Ševketa. Ferhunde je od njega krila novac i opet mu lagala. Ševket shvati da nikada neće imati povjerenja u Ferhunde. Cijela obitelj opet je u pokretu da bi zavila Ferhundeine rane. Gđa Dževrije ponovno na svoj način sprečava Fkretino i Tahsinovo zbližavanje. Upravo u tom trenutku Fikret dozna što se dogodilo Ferhunde. Zbog toga se vraća u Istanbul da bi bila potpora obitelji. Koliko god da se Lejla trudila izbjegavati Džana, kao posljedica svega putevi im se stalno presijecaju. Za to vrijeme Nedžla otkrije Žulideino pravo lice i odlučuje se napustiti pansion. No to je vrlo zakašnjela odluka. Nedžla se u sasvim neočekivanom trenutku nađe usred nevjerojatnih događaja.

57.ep. - srijeda 31. kolovoza
Obitelj u novinama pročita vijesti o Nedžli i s g. Alijem Rizom na čelu doživi veliku bol. Nedžla osjeća veliki stid. Pretpostavlja kako će se njezina obitelj osjećati kada pročita vijest pa nazove kući. Javi se Lejla. Lejlu je jako pogodilo što svi razmišljaju i razgovaraju o Nedžli. G. Ali Riza i gđa Hajrije ulože velik trud da bi Lejla osjetila što oni proživljavaju, ali s jedne strane razmišljaju i što da učine s Nedžlom. Čim Fikret čuje za to, odgađa svoj povratak u Adapazar. I Tahsin čuje vijest i dolazi u Istanbul. Tahsinu se baš i ne sviđa Fikretina ideja da povede sestru sa sobom pa je njihov odnos narušen. Tahsin će se u Adapazar vratiti sam. Lejla ozbiljno razmatra situaciju. Pod velikim je utjecajem Ferhudenina govora i misli da njezini roditelji pate zbog nje pa shvaća da mora donijeti jako važnu odluku. Zbog te odluke život njezine obitelji opet će se promijeniti.

58.ep. - četvrtak 1. rujna
Lejla zbog boli svojih roditelja želi da se Nedžla vrati kući. Zapravo svi razumiju da će poslije toga sve biti teže, ali za Nedžlu se svakako nešto mora učiniti. Iako g. Aliju Rizi iz dubine duše dolazi da odmah ode i dovede Nedžlu kući, razmišlja o tome iz svih perspektiva. To je važna odluka. Svi su zabrinuti za Lejlu čije se emocije tek vraćaju u normalu. Nedžla se nakon svega što je prošla osjeća kao da se izvukla iz tamnice, no nije svjesna novog zida koji raste oko nje. Talat se u zatvoru želi dokazati pred Oguzom pa stupi u kontakt sa svojim ljudima vani i počinje progoniti Nedžlu. Dok je glavna tema u obitelji odluka o tome hoće li se Nedžla vratiti kući, Ferhunde je zabrinuta za Ševketa, točnije, za sebe. Jer ako Ševket neće moći platiti zelenašima, morat će mu dati novac koji je skrivala. Bez Ševketova znanja uvuče Jamana u igru. S druge strane u Adapazaru je nastala velika zbrka. Kako Fikret odgađa povratak kući, njezino se samopouzdanje sve više smanjuje. Tahsin, koji se već prestao nadati, obznani svoje osjećaje i prizna joj svoju ljubav.

59.ep. - petak 2. rujna
S Nedžlinim povratkom kući počinje veliki ispit za Alija Rizu i njegovu obitelj. Lejla shvaća da je učinila veliku pogrešku kad je oca zamolila da vrati Nedžlu kući. Neće se moći nositi s time. Njezino kajanje raste, a s njim i neraspoloženje. Nedžla nikomu od ukućana ne može pogledati u oči i proživljava jako teške trenutke. G. Ali Riza ulaže veliki napor da bi očuvao ravnotežu u kući. Lejla počinje raditi u Jamanovoj tvrtki da bi se udaljila od kuće. Nedžla pak traži posao i u tome će joj opet pomoći otac. Ševket se pokorava Ferhundeinoj želji i zapliva u opasnim vodama. Gđa Dževrije u žurbi je da popuni Fikretino mjesto. Fikret se odluči vratiti kući, ali očekuje je ružno iznenađenje.