'Svaka je obitelj drvo s kojega ponekad pada lišće.' I u obitelji Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati. Ekranizacija klasika turske književnosti osvojit će srca gledatelja Nove TV.

249.ep - ponedjeljak 28. svibnja
Gospodin Ali Riza svjedoči zbližavanju Nedžle i Alija i predosjeća da nadolazi nova oluja. Nedžla odbija suočiti se, a g. Ali Riza odlučuje zaštititi njezinu šutnju i suočava se s pitanjima. Napetost između Fikret i Tahsina traje, a događaji počinju dobivati novu dimenziju pod utjecajem gđe Dževrije.

250.ep - utorak 29. svibnja
Korak koji Fikret poduzima kako bi smanjila udaljenost između Tahsina i sebe nailazi na neočekivanu reakciju. Fikret na leđima osjeća težinu svega što su proživjeli i odlučuje se suočiti s Tahsinom, no izbija velika svađa. G. Aliju Rizi svaki je dan proživljen u Nedžlinoj kući sve teži. Ševket koji mora donijeti nove odluke u vezi sa svojim životom neodlučan je kad je riječ o predaji gradnje. U međuvremenu Ferhunde se na neočekivan način vraća na pozornicu.

251.ep - srijeda 30. svibnja
Napetost između Fikret i Tahsina se povećava, a Fikret se osjeća umornom i očajnom. Nade gđe Hajrije koja misli da će Nedžla srediti Ševketu posao u tvrtki padaju u vodu s Nedžlinim negativnim pristupom. Ševket donosi zadnju odluku u vezi s izgradnjom koju je počeo s velikim nadama i u očaju odustaje od svojih snova i budućnosti. Alijevo zanimanje povećava Nedžlin nemir.

252.ep - četvrtak 31. svibnja
Lejla koja s uzbuđenjem čeka rođenje djeteta ne primjećuje znakove za opasnost koji se čuju oko Oguza. Gđa Hajrije i dalje nastoji nagovoriti Nedžlu da pristane na njene planove u vezi sa Ševketom, a Nedžla primjećuje da je situacija u kojoj se nalazi sve teža. G. Ali Riza teško se savladava pred snovima gđe Hajrije i svaki mu preživljeni događaj pada sve teže i povećava sram.

253.ep - petak 1. lipnja
Kad Fikret napusti kuću, Tahsin smatra da je preživio nepravdu i prepušta se bijesu. Vijest o strahovima gđe Dževrije dopiru do obitelji Tekin. Dok svi zabrinuto čekaju vijesti od Fikret, Ševket prvi stiže do nje.