'Svaka je obitelj drvo s kojega ponekad pada lišće.' I u obitelji Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati. Ekranizacija klasika turske književnosti osvojit će srca gledatelja Nove TV.

140.ep - utorak 27. prosinca
Oguz je zbog događaja koji su se dogodili u njegovoj ćeliji prebačen u Ševketovu ćeliju. Taj će događaj biti uzrok važnog pomaka u životima obojice. Zbog neplaćena kredita u kuću gospodina Alija Rize dolaze službenici zbog procjene njezine vrijednosti. Ako se dug ne podmiri u roku dvadeset i četiri sata, konfiskacija će se provesti u djelo. Bezizlazna će situacija natjerati Fikret na pogrešan korak.

141.ep - srijeda 28. prosinca
Ferhunde ne može podnijeti poraz te odustaje od rastave od Ševketa. Ta situacija jako rastuži gospodina Alija Rizu i njegovu obitelj. Obitelj koja ne želi ni čuti za Ferhunde očito će se još dugo morati boriti s njome. S druge strane, gospođa Dževrije doznaje da je njezinim novcem zaustavljena konfiskacija kuće gospodina Alija Rize te nastaje veliki skandal. Odnos između Asli i Ferhunde svakim je danom sve napetiji. Da bi se domogla Leventa, Ferhunde u pitanje dovodi svoju čast. Oguz je potpuno shrvan viješću o Nedžlinoj udaji koju doznaje od Ševketa. Neće mu biti nimalo lako prijeći preko toga. Nedžla je sada sigurna da će Džemova obitelj biti velika prepreka njihovu vjenčanju te odustaje od te odluke. Nema hrabrosti tu odluku iznijeti pred ocem.

142.ep - četvrtak 29. prosinca
Nedžla i Džem se vjenčaju. Njihovo će vjenčanje svjedočiti nezaboravnim događajima. Džemova obitelj na kraju dolazi na prosidbu Nedžle kao da su došli ispuniti neku dužnost. Odluka o braku koju obje strane nisu odobravale zbog rana prošlosti koje i dalje bole na kraju je ipak donesena. Nakon toga, svi kreću u borbu. Gospodin Ali Riza po treći će put ispratiti iz kuće mladenku. Ali po prvi će put, iako možda ne dobrovoljno, udati kćer jer je ona to tako željela.

143.ep - petak 30. prosinca
Činjenica da će Nedžla biti mladenka na Lejlu će utjecati na drukčiji način. Sestri priprema dar koji ona nikada neće zaboraviti. I dok se Nedžla sprema okrenuti novu stranicu u životu, Oguz nadu da se riješi okova traži na sudu. Nedžlino će vjenčanje svjedočiti nezaboravnim događajima. Vijest o tome da je Oguz oslobođen optužbe dolazi sve do svadbene sale. Slučajnosti katkad i nisu slučajnosti. Na pragu istih vrata morat će se suočiti troje ljudi koji su napravili iste pogreške.