'Svaka je obitelj drvo s kojega ponekad pada lišće.' I u obitelji Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati. Ekranizacija klasika turske književnosti osvojit će srca gledatelja Nove TV. Serija 'Kad lišće pada' od 13.lipnja na Novoj TV.

50.ep. - ponedjeljak 22. kolovoza
Fikret ulazi pod ruku sa strancem na vrata kroz koja je otišla sama i uplakana. No sad je Fikret stranac u toj kući. S čežnjom se zagrli s obitelji i suoči s prošlošću. Dok se raduje što su svi ponovno zajedno, pogledom traži Nedžlu. Dok vlasnica pansiona Žulide pokušava prodrijeti u Nedžlinu samoću, uhvati je u najslabijem trenutku.
Vijest koja stigne iz Adapazara pomuti radost. Tahsin i Fikret doznali su da je Deniz pobjegla od kuće i navrat-nanos vraćaju se kući. Ferhunde je doznala Ševketovu tajnu i još je jača. Ševket se našao u škripcu. G. Ali Riza zabrinuto promatra Ševketovu promjenu. Denizin povratak kući pretvara se u problem. Fikret i Tahsin odsad će ratovati na različitim frontovima.

51.ep. - utorak 23. kolovoza
Ferhundeina hrabrost koju joj daje to što drži Ševketa u šaci počinje podizati oluje u kući. Kada gđa Hajrije izgubi strpljenje i podigne glas, napetost poraste. U Fikretinoj se kući oluje počinju stišavati. Deniz je zahvalna Fikret koja joj pruža potporu. Kad se odnos Fikret i Deniz popravi, Dževrije izgubi saveznika i njezino ponašanje postaje nepodnošljivo. G. Ali Riza svjestan je Ševketovih problema. Ševketova šutnja još više povećava njegove brige. Dok Nedžla pokušava stajati na svojim nogama, i ne sluti kakve namjere ima Žulide koja za vrijeme bolesti ne napušta njezino uzglavlje. Ferhunde želi vlastitim očima vidjeti Oguzovu propast pa s Jamanom odlazi na sud. Ševket se previja pod težinom svoje pogreške i ne može ni pogledati oca u oči. Odlučuje se odseliti s Ferhunde. Vijest koja je izašla u novinama zasjenjuje Ferhundeinu sreću. Ona kuje nevjerojatan plan da bi se osvetila za burnu svađu koja je buknula između nje i Ševketa.

52.ep. - srijeda 24. kolovoza
Kad stupica koju je postavila Ševketu baš i ne uspije, Ferhunde počne kovati nove planove i strpljivo iščekivati dan osvete. Ševket vidi stupicu, ali umjesto da se pokuša spasiti, u panici upadne u još veće nevolje. G. Ali Riza i gđa Hajrije pitaju se gdje je Nedžla i zabrinuti su za nju. Ali Riza napokon pronađe Nedžlin trag, ali ne vide opasnost koja je vreba. Ševket dozna da nožem koji su mu zabili u leđa upravlja Ferhunde. Odigra se veliki obračun. Fikret je zbog proslave iznenađenja opet u roditeljskoj kući. Fikret i Tahsin koji u istoj kući spavaju u odvojenim krevetom u roditeljskoj kući prvi put dijele sobu.

53.ep - četvrtak 25. kolovoza
Fikret prvi put nakon toliko mjeseci spava u roditeljskoj kući i sad u vlastitoj sobi, pred krevetom koji je pripremljen da u njemu spavaju ona i Tahsin, mora donijeti odluku. Ta odluka zapravo je korak prema novom životu. Put u Istanbul ispao je dobro za sve, ali kada dođe vrijeme povratka u Adapazar, za Fikret će taj oproštaj biti još teži. Ubrzo nakon povratka gđa Dževrije počet će pokazivati svoje pravo lice. S druge strane Ferhunde, Ševket i Lejla prihvaćaju poziv g. Jamana i odlaze na farmu da ondje provedu ostatak dana. Ondje su i odvjetnik Džan i njegova žena Oja. Oja ranije ode kući, a Džan želi ostati zbog Lejle. Ostatak dana traži priliku da nasamo razgovara s Lejlom i oni se sve više zbližavaju. Ševket i Ferhunde sklope nova prijateljstva. Ševket za društvo Jamanu sjeda na partiju karata za naizgled nevin stol i prepušta se igri nesvjestan novca koji se ondje vrti. G. Ali Riza i gđa Hajrije nakon Fikretina odlaska osjećaju prazninu i da bi vidjeli mjesto na kojemu Nedžla živi, dolaze u pansion kao gosti. Na povratku ih očekuje ružno iznenađenje.

54.ep. - petak 26. kolovoza
Ševket je zaglibio u močvaru duga, a sada je na rubu da upadne u kandže kocke. Nedžla je pak u prstenu koji se sužava. Lejla je pod pritiskom Ferhunde koja je svjedok njezina zbližavanja s Džanom. Lejla je prvi put sama donijela odluku i mirna je. G. Ali Riza potpisao je ugovor s novom izdavačkom kućom i ovoga se puta mora suočiti sa svojim zdravstvenim problemima. Fikretina sramežljivost uzrokovala je nesporazume. Tahsin počinje misliti da se uzalud ponadao. Oguz je ranjen u zatvoru i odveden u bolnicu i ne razmišlja ni o čemu osim osveti. Ferhunde je doznala za Oguzov bijeg i zbog toga gubi san. Ferhundeino ime prvo je na Oguzovu popisu za osvetu.