'Svaka je obitelj drvo s kojega ponekad pada lišće.' I u obitelji Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati. Ekranizacija klasika turske književnosti osvojit će srca gledatelja Nove TV.

284.ep - ponedjeljak 16. srpnja
Kad sazna da je Ševket počinio ubojstvo, Nedžla svu ljutnju usmjerava prema Lejli i Oguzu. Nedžla želi svoj brak držati podalje od problema i odlučuje prekinuti veze s obitelji.Ferhunde vjeruje da je istina sasvim nešto drugo usprkos tomu što je Ševket pred sudom priznao krivnju.

285.ep - utorak 17. srpnja
Gđa Hajrije u suzama ispraća Ševketa u zatvor, a g. Ali Riza usprkos svim razočaranjima još jednom shvaća da njegova očinska dužnost nikada neće završiti i odlučuje okupiti svu svoju djecu oko sebe. Veliko stablo koje pokušava sakupiti požutjelo lišće hladne jeseni, zadnjim se udarcem predaje neprijateljima.

286.ep - srijeda 18. srpnja
Nedža je okrenula leđa obitelji, a Fikret pokušava sama osnovati vlastiti život. Očajna gđa Hajrije sada kao zadnju nadu vidi Oguza. U međuvremenu, Aliju Rizi od bolesti teže pada predaja neprijateljima. Lejlu muči krivnja i tješi se tako što pomaže majci i ocu. Dok Ševket nastavlja izdržavati kaznu za zločin koji nije počinio, potresa ga Sedefin posjet u zatvoru. Taj ga posjet još jednom podsjeća na ono što je izgubio.

287.ep - četvrtak 19. srpnja
Iako su prošli mjeseci, Tahsin shvaća da Fikret neće odustati od odluke da se rastavi od njega. Kako bi joj bio bliže, odlučuje se preseliti u Istanbul.Ali Riza je veoma ljut na svakoga tko ga je predao neprijatelju. Ali najviše ga boli to što je Ševket počinio onakav zločin. Ne može više oprostiti Ševketu. U trenutku kad su na suđenju svima koji su se pouzdali u odvjetnikovu obranu, za Alija Rizu pojavi se svjetlo nade.

288.ep - petak 20. srpnja
Ali Riza saznaje da je Ševket nedužan i, usprkos svom trudu, ne uspijeva to nikomu oko sebe objasniti. Samo Lejla shvaća namjeru skrivenu pod njegovim očajem. Sve je potresla kazna od 24 godine zatvora određena Ševketu. Lejla, koja je vjerovala da će Oguz spasiti njezina brata, u ljutnji i razočaranju odlučuje reći istinu. Oguzova reakcija na tu Lejlinu prijetnju je neočekivana.Kako nesuglasice izviru na površinu, Ali Sarper počinje upoznavati novu Nedžlu. Fikret pokušava srediti svoj život i dok završava pripreme za preseljenje u novu kuću, doznaje za Tahsinovu odluku o preseljenju u Istanbul. Ferhunde se baca na istragu, uvjerena da Ševket nikoga ne bi mogao ubiti.