'Svaka je obitelj drvo s kojega ponekad pada lišće.' I u obitelji Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati. Ekranizacija klasika turske književnosti osvojit će srca gledatelja Nove TV. Serija 'Kad lišće pada' od 13.lipnja na Novoj TV.

45.ep - 15. kolovoza
Vijest o Džejdinoj trudnoći odjeknula je kao bomba. Lejla je zbog te vijesti još jedanput slomljena. Izjeda je mogućnost da je dijete Oguzovo. I Oguz je zbunjen. Trudnoću vidi kao prijetnju sada kad je sve počelo ići nabolje. Oguz pritisne Džejdu, ali ni ona nije sigurna tko je djetetov otac. Lejla ne može sama nositi taj teret pa se povjeri Fikret. Fikret doživi još jedan šok vezan uz Oguza. Zaključuje da sada stvarno mora nešto poduzeti. S druge strane, kupci za kuću dolaze i odlaze. Naposljetku dolazi netko tko doista cijeni kuću. Nakon toliko mjeseci, ostvarenje svih snova napokon je blizu. Čim Ali Riza dobije predujam, baci se na posao da sve razveseli. Prvo vraća narukvice koje je gđa Hajrije poklonila Ferhunde kad se udavala za Ševketa.

46.ep - 16. kolovoza
Požar koji je Fikret zapalila sve se više širi. Oguz misli da je Ferhunde poslala Jamanu izdajničko pismo, no kad shvati da ona ništa ne zna, posumnja na Lejlu. Posvađaju se dok se Lejla brani. Oguz shvati da krivca treba tražiti drugdje.

47.ep - 17. kolovoza
Vijest o prodaji kuće dočekana je s radošću. Ali Riza u tišini se oprosti od kuće u kojoj je sada gost. Sreća će kratko trajati, neočekivani će događaji dokrajčiti snove. Fikret je pod velikim pritiskom. Svi su joj izlazi zatvoreni. Izgubila je povjerenje ne samo u Lejlu nego i u sebe. Posjet Džemovih roditelja promijenit će život g. Alija Rize i njegove obitelji.

48.ep - 18. kolovoza
Kad g. Ali Riza kaže da Džemova obitelj dolazi u posjet, atmosfera u kući naglo se promijeni. Gđa Hajrije ponada se da dolaze prositi Nedžlu. Ferhunde pokušava uvjeriti Ševketa da se presele u svoju kuću. Po njezinu mišljenju, Ali Riza i obitelj Ševketu su teret. Ali Riza čuje njihov razgovor i ponovno se slomi.

49.ep - 19. kolovoza
Oguz Lejli kupi auto što rezultira tajnim sukobom između Nedžle i Lejle. Gđa Hajrije jako je sretna. Fikret pak zna da je taj dar cijena šutnje. Detektiv kojeg je unajmio Jaman nalazi važne tragove. Oguz više ne može podnijeti zbližavanje Nedžle i Džema, a njegovo ponašanje zbunjuje Nedžlu. Gđu Hajrije s posjetom Džemovih roditelja umjesto radosti očekuje vrlo ružno iznenađenje.