Kerim je kao dječak ostao bez roditelja. Kada je njegov otac napustio majku, a majka počinila samoubojstvo, ostao je siroče.

Kerim je kao dječak ostao bez roditelja. Kada je njegov otac napustio majku, a majka počinila samoubojstvo, ostao je siroče. Prihvatila ga je njihova susjeda Babica i prigrlila ga kao vlastito dijete. Ni trenutka se nije odvajala od njega. Kerim je završio gimnaziju i nije ni pomišljao na fakultet kako bi što prije mogao početi zarađivati za život. Radi u željezariji. Razumije se u more i ribolov, kao i ostali lokalni mladići. I Kerim je tih, miran i pristojan mladić kojega okolina voli. On je mladić koji drži do svojih vrijednosti. Prijateljstvo mu je vrlo važno. Kerim se pristaje oženiti s Fatmagul. No osjećaj krivnje, kao ni Mustafin golemi bijes, nikada ga neće prestati progoniti. U seriji jhe Kerimov lik utjelovio mladi glumac Engin Akyurek, o kojem više možete pročitati u nastavku teksta.

Engin Akyurek u Turskoj slovi kao jedna od najvećih nada turske glumačke scene. Engin je rođen 12. listopada 1981. godine u Ankari baš kao i njegova glumačka partnerica Beren Saat. Roditelji su mu podrijetlom iz grada Tercana u istočnoj Anatoliji. Otac mu je vladin službenik, a majka kućanica. Engin ima i mlađeg brata. Diplomirao je na Sveučilištu u Ankari 2002. godine povijest i jezike. U svoje slobodno vrijeme ovaj je nagrađivani glumac uključen u humanitarni rad, a nedavno je sudjelovao u kampanji za žrtve potresa jugozapadne Turske. Samo dvije godine nakon diplome osvaja nagradu za najboljeg turskog glumca 'Turkiye’nin Yildizlari' u seriji 'Yabanci Damat'. Njegova debitanska uloga, Cevata Engina na velikom platnu, priskrbila mu je nagradu 'CASOD' za najveću glumačku nadu Turske. Za ulogu Mustafe Buluta u televizijskoj seriji 'Bir Bulut Olsam' Engin je dobio veliku pohvalu kritike i publike. Glumačku partnericu Beren Saat Engin je upoznao u talent showu u kojem su oboje sudjelovali. Iako ima mnogobrojne obožavateljice, glumac svoj privatni život, barem zasada, drži podalje od medija. Mladi glumac u Turskoj slovi kao jedna od najvećih nada turske glumačke scene. Engin je rođen 12. listopada 1981. godine u Ankari baš kao i njegova glumačka partnerica Beren Saat. Roditelji su mu podrijetlom iz grada Tercana u istočnoj Anatoliji. Otac mu je vladin službenik, a majka kućanica. Engin ima i mlađeg brata. Diplomirao je na Sveučilištu u Ankari 2002. godine povijest i jezike. U svoje slobodno vrijeme ovaj je nagrađivani glumac uključen u humanitarni rad, a nedavno je sudjelovao u kampanji za žrtve potresa jugozapadne Turske. Samo dvije godine nakon diplome osvaja nagradu za najboljeg turskog glumca 'Turkiye’nin Yildizlari' u seriji 'Yabanci Damat'. Njegova debitanska uloga, Cevata Engina na velikom platnu, priskrbila mu je nagradu 'CASOD' za najveću glumačku nadu Turske. Za ulogu Mustafe Buluta u televizijskoj seriji 'Bir Bulut Olsam' Engin je dobio veliku pohvalu kritike i publike. Glumačku partnericu Beren Saat Engin je upoznao u talent showu u kojem su oboje sudjelovali. Iako ima mnogobrojne obožavateljice, glumac svoj privatni život, barem zasada, drži podalje od medija. Za glavnu mušku ulogu Kerima, glumac Engin Akyurek nagrađen je sa čak šest nagrada prema odabiru čitatelja časopisa 'Ucanus', 'Ayakligazete'(dvije nagrade) i 'Dizifilmbook' te posjetitelja portala 'Televizyondizisi En İyi Erkek Oyuncu' i 'Habershow'.