Turska liječnica Hatice Yalcin koja trenutno živi i radi na Floridi u svojoj terapiji žrtvama silovanja preporuča gledanje serije 'Izgubljena čast'.

Turska liječnica Hatice Yalcin koja trenutno živi i radi na Floridi u svojoj terapiji žrtvama silovanja preporuča gledanje serije 'Izgubljena čast'. Svrha Yalcıne terapije je spriječiti da žrtve koje su najčešće u dobi od 19-32 godine trajno zamrze muškarce. Upravo lik Kerima, smatra terapeutkinja, žrtvama daje nadu da postoje muškarci koji im mogu postati oslonac da prebrode traumu. Glumac Engin Akyurek utjelovio je Kerima, Fatmagulinog supruga koji skrbi o njoj nakon velike tragedije.

Prema riječima liječnice, pacijentice odlično reagiraju na taj muški lik u seriji. Dr. Hatice radi u klinici koja pruža pomoć žrtvama silovanja, a terapije je počela voditi kada je kći njezine prijateljice, žrtva silovanja, počinila samoubojstvo. Turska liječnica u klinici radi već devet godina, a gledanje serije 'Izgubljena čast' koristi u terapiji već godinu i pol dana. Glumac Engin tako je prema dojmovima žrtava postao ideal muškarca koji im pomaže da ponovno počnu vjerovati ljudima.