Kada stigne trenutak sjedinjenja o kojemu su mjesecima sanjali, Kerimove i Fatmaguline ruke čeznutljivo se spoje. Kerimova sloboda i službeno prekine period ljubavi i nade u njegovoj vezi s Fatmagul.

6.ep., 2.sezona - 31. kolovoza
Kerim, kroz pismo koje mu je ostavila majka, shvati da je godinama vjerovao u laž pa počinje preispitivati cijeli svoj život. Sada je za Kerima čak i brak s Fatmagul pun upitnika. Babica misli da joj Kerim nikada neće moći oprostiti pa se, kao rezultat tih događaja, nađe na pragu jedne vrlo važne odluke.

GLEDALI STE

2.ep, 2.sez. - 27. kolovoza
Fatmagulin je posjet za Kerima kao dašak svježeg zraka. Tijekom dana koje su proveli razdvojeni i Fatmagul je počela osjećati Kerimovu odsutnost u svom životu.
Iako kratki trenuci provedeni u prostoriji za posjete nisu dovoljni da utaže Kerimovu i Fatmagulinu čežnju, oboje ih jako ohrabre. Vremena je malo, a onoga što se mora reći previše...Ono što si ne uspiju reći licem u lice bit će izgovoreno u pismima koja su jedno drugomu napisali... Jedno drugomu povjeravaju svoja pisma kao da povjeravaju srca. Kada kucne trenutak rastanka, oboje su svjesni da je taj teški proces zapravo nova kušnja...Kerim se s Fatmagulinim posjetom počne odobrovoljavati, no upada u stupicu koja će mu još više otežati zatvorske dane.Babica je odlučna ponovno uvesti red u njihove živote pa zavrne rukave da bi ponovno otvorila Ružinu kuhinju.

3.ep., 2.sezona - 28. kolovoza
Kerim se nakon mnogo godina u zatvoru nađe pred ocem koji ga je napustio dok je bio dijete. Taj susret dokaže da duge godine koje su otada prošle nimalo nisu umanjile Kerimov bijes i mržnju. Kerim je zajedno s posljednjim prizorom u kojem se sjeća svoje majke zauvijek zatvorio sva vrata prema svom ocu.Fahretin je pak shrvan reakcijom svoga sina pa se nema namjeru predati dok nije iskušao svu sreću da se probije do Kerima. Jedina mogućnost da se smanji jaz između oca i sina jest pak u Babičinim rukama. Kada Fahretin stigne do Babice, vrijeme je suočavanja s istinama koje nitko nije znao.Kadir želi što prije učiniti Asuino priznanje službenim pa se odmah daje na posao. Dok se Fatmagul boji da bi svakog časa mogao iskrsnuti neki novi problem, Mustafa primijeti da je na sebe privukao Asuinu pozornost u vezi s noći u kojoj je Vural izgubio život. Mustafa odigra svoj jedini adut da odagna sumnje koje su usmjerene na njega. I Asu i Mustafa na rubu su da pođu putem s kojeg nema povratka.

4.ep., 2.sezona - 29. kolovoza
Kada im Kerim javi datum saslušanja, raspoloženje u „Ružinoj kuhinji“ u trenu se promijeni. Dok Fatmagul uzbuđeno počinje s odbrojavanjem, nad Babičinom radosti nadvila se sjena pisma koje je Kerimu ostavila majka. Babica će odluku vezanu uz to pismo koje je godinama krila donijeti nakon što se posavjetuje s Fahretinom. Ti razgovori koji se odvijaju protiv Kerimove volje uznemiravaju Fatmagul i privlače Mukadesinu potpunu pozornost.

5.ep., 2.sezona - 30. kolovoza
Kada stigne trenutak sjedinjenja o kojemu su mjesecima sanjali, Kerimove i Fatmaguline ruke čeznutljivo se spoje. Kerimova sloboda i službeno prekine period ljubavi i nade u njegovoj vezi s Fatmagul.
Na povratku u Istanbul Kerimu ne promakne Babičina smirenost i melankolija. Kerim shvati da se dogodilo nešto što ima veze s njegovim ocem pa ponovno objavi svoju završnu odluku na tu temu. S druge strane Babica je odlučna održati riječ koju je dala Fahretinu pa čak i po cijenu da zauvijek izgubi Kerima.