Izgubljena čast, najgledanija turska serija na hrvatskim ekranima, čiji scenarij potpisuju Ece Yorenc i Melek Gencoglu, a glavnu uloge igraju prelijepa Beren Saat i Engin Akyürek doživjet će svoje finale ovog petka.

Izgubljena čast, najgledanija turska serija na hrvatskim ekranima, čiji scenarij potpisuju Ece Yorenc i Melek Gencoglu, a glavnu uloge igraju prelijepa Beren Saat i Engin Akyürek doživjet će svoje finale ovog petka. Gledatelji će u završnici saznati hoće li Fatmagul vratiti svoju čast pred sudom i javnosti. Unatoč brojnim nedaćama suđenje je došlo do svojeg kraja, a ovog puta za zločin nad Fatmaful odgovaraju, osim počinitelja, i njezina šogorica Mukades, odvjetnik Munir i moćni Rešat Jašaran.

Iako je lik Fatmagul nestvaran, on je zapravo posvećen ženama i djevojkama koje i dalje čekaju ostvarenje svoje pravde. 'Suđenje u Fethiju još traje. Slučaj trinaestogodišnje djevojčice trajao je deset godina, a na kraju su presudili da je ona pristala na čin, pa je kazna smanjena. U Dijarbakiru je silovana mentalno zaostala djevojka. Za vrijeme te noćne more nije vikala, pa su rekli da je pristala. Krivci su na slobodi. Suđenje za silovanje u Istanbulu traje već tri godine. Suđenja na Uskudaru, Bejogluu, u Vanu, Tundželiju, Samsunu, Izmiru, Mardini , Adani…', završne su rečenice Fatmagul u seriji. Glavna glumica Beren Saat i sama se u intervjuu na kraju snimanja serije osvrnula na problematiku silovanih žena:'Serija je privukla pažnju turskih djevojaka i ostalih u našoj zemlji što pokazuje koliko su ljudi zainteresirani za ovo pitanje. Prije nekoliko godina vodila se javna rasprava o silovanju i na koji se način djevojke-žrtve trebaju nositi s društvom. Primijetili smo kako je takva djevojka prečesto prisiljena odseliti se u drugi grad i s čime se sve mora još nositi. Kao i Fatmagul, nerijetko su djevojke siromašne, dok su njihovi silovatelji bogati.'

Svi gledatelji oduševit će se činjenicom da njihova junakinja očekuje prinovu, a kako će Fatmagul pobijediti saznajte ovog petka na Novoj TV.

Cijela serija 'Izgubljena čast' dostupna je na platformi OYO.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju