Započeti pripremom biskvita. Pomiješati brašno, prašak za pecivo i kakao. Razbiti jaja, odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.

Sastojci za biskvit:
2 jaja
100 g šećera
100 ml mlijeka
30 ml ulja
100 g oštrog brašna
25 g kakaa
1 žličica praška za pecivo

Sastojci za kremu:
400 ml slatkog vrhnja
2 vrećice želatine
5 žlice vode
400 g jogurta
200 g sira mascarpone
120 g šećera u prahu
2 limun šećera

Dodatni sastojci:
200 ml šlaga
1 kompot od marelice
Voće (mango, kivi, breskva)

Postupak:
Započeti pripremom biskvita. Pomiješati brašno, prašak za pecivo i kakao. Razbiti jaja, odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žumanjcima dodati šećer i izmiješati ih u pjenastu smjesu. U nju dodati mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo. Na kraju svemu dodati snijeg od bjelanjaka. Lagano miješanje snijega je vrlo važno jer se na taj će način postiže rahlost smjese.

Smjesu izliti u kalup za torte (Ø26cm), obložen papirom za pečenje. Kalup staviti u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Biskvit će se peći oko 20 minuta. Za to vrijeme sadržaj vrećice želatine pomiješati s 5 žlica hladne vode. Ostaviti da smjesa bubri 10 minuta i za to vrijeme izmiješati jogurt i sir.

Želatinu uz miješanje zagrijavati dok se potpuno ne otopi. Nakon što je biskvit pečen, izvaditi ga iz pećnice i ostaviti da se hladi. U otopljenu želatinu dodati jogurt i sir, šećer u prahu, limun šećer, i na kraju - slatko vrhnje. Kremu izliti na hladni biskvit u kalupu te je poravnati. Šlag izmiksati do željene čvrstoće, a kad dobije željeni volumen, može ga se i aromatizirati. Slobodno mu dodati vaniliju, cimet u prahu, kavu, nasjeckane pržene bademe ili karamelu. Svježim voćem i kompotom ukrasiti tortu.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju