Na ulju popeći pancetu narezanu na kockice i mljeveno meso. Nakon što meso bude gotovo, maknuti ga s vatre da se malo ohladi.

Sastojci za 4 osobe:
500 g miješanog mljevenog mesa (teletina i svinjetina)
60 g pancete
50 ml ulja
1 Fant mješavina za punjenu papriku i sarmu
80 g riže
1 glavica kiselog kupusa (1,2 kg)
300 ml vode
100 ml bijelog vina
1-2 žlice koncentrata rajčica

Postupak:
Na ulju popeći pancetu narezanu na kockice i mljeveno meso. Nakon što meso bude gotovo, maknuti ga s vatre da se malo ohladi. Fant mješavinu za punjenu papriku i sarmu pomiješati s 100 ml mlake vode i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Nakon što se meso ohladi, umiješati rižu i sadržaj mješavine za punjenu papriku te tome dodati i sarmu.

Od glavice kiselog kupusa odvojiti nekoliko listova, a ostalo narezati na rezance. Listovima obložiti namašćenu vatrostalnu posudu (23x23 cm). Po njima u slojevima posložiti narezani kupus i smjesu od mesa i riže. Završiti slojem kupusa. Sve to zaliti mješavinom vode, bijelog vina i koncentrata rajčice. Posudu pokriti i peći na 200°C oko 40 minuta. Kad je pečen, složenac narezati na kocke i poslužiti s pire krumpirom.

Napomena:
Složenac će biti ukusniji ako se 15-ak minuta prije kraja pečenja otkrije i nastavi tako peći.