Ruby Wax je stekla svjetsku slavu 90-ih godina intervjuirajući bez dlake na jeziku zvijezde poput Madonne, Pamele Anderson, Joan Collins, Lize Minnelli, Dennisa Rodmana, Toma Hanksa, Sharon Stone te ozloglašenog O. J. Simpsona i holivudsku Madam Heidi Fleiss.

Ruby Wax je stekla svjetsku slavu 90-ih godina intervjuirajući bez dlake na jeziku zvijezde poput Madonne, Pamele Anderson, Joan Collins, Lize Minnelli, Dennisa Rodmana, Toma Hanksa, Sharon Stone te ozloglašenog O. J. Simpsona i holivudsku Madam Heidi Fleiss. Njezin intervju sa Sarah, Vojvotkinjom od Yorka, bio je nominiran za prestižnu nagradu BAFTA, a gledalo ga je preko 14 milijuna ljudi. Kako slava ne traje vječno tako je i Ruby, nakon što je javno obznanila da boluje od depresije, odlučila upisati se na prestižni Oxford, smjer Kognitivna terapija temeljena na svjesnosti. Objavila je knjigu „Sane New World“ koja je odmah postala bestseller, u kojoj Ruby na svoj smiješan, ciničan način objašnjava što se to događa u našim glavama i zašto, zašto je naš mozak u „burn outu“ i kako se svemu tome oduprijeti. Tim povodom novinarka inMagazina Ivana Nanut razgovarala je s komičarkom o njezinoj novoj knjizi, o narcisoidnosti showbusinessa, o tome kada je zadnji puta bila depresivna, što njezina djeca o svemu tome misle, koje sve tajne krije ljudski mozak i kako mu se suprostaviti.


Ništa se neće promijeniti dok ne objavimo istinu u svojim glavama. Moramo naći način da naučimo prepoznati kad prelazimo u burn-out, a kada smo produktivni. Nismo u milosti gena. Oni se neprestano mijenjaju. Nisam Einstein, ali mogu postati vrlo pametna. Više ne možemo govoriti: „Takav sam kakav sam.“ Gloria Gaynor nije imala pravo. Nisam to što jesam! – izjavila je Ruby Wax za inMagazin, a intervju u cijelosti pogledajte ovog četvrtka na Novoj TV.