Filetirati ribu i zatim filete posuti žlicom Vegete i malo popapriti. Na unutarnju stranu svake šnite slagati pršut, blanširane listove blitve i repove škampi. Zarolati i po potrebi spojiti čačkalicom.

Punjene filete popeći na maslinovu ulju sa svih strana.

Sastojci za 4 osobe:
4 ploške pršuta
8 očišćenih repova škampi
4 lista blitve
100 ml maslinova ulja
kapari
češnjak
lovorov list
100 ml bijelog vina
ružmarin
papar
1 žlica Vegete

Postupak:
Filetirati ribu i zatim filete posuti žlicom Vegete i malo popapriti. Na unutarnju stranu svake šnite slagati pršut, blanširane listove blitve i repove škampi. Zarolati i po potrebi spojiti čačkalicom.
Punjene filete popeći na maslinovu ulju sa svih strana.

Na kraju im dodati zgnječene režnjeve češnjaka, ružmarin i lovorov list. Sve skupa podliti vinom i poklopiti. Pirjati sve dok tekućina ne iskuha. Ovako će se sve arome začinskog bilja sljubiti s pečenim filetima.

Prije posluživanja filete posuti kaparima i maslinovim uljem.