Sadržaj mješavine za kosane odreske pomiješati sa 150 ml mlake vode. Mješavinu ostaviti da odleži nekoliko minuta. Za to vrijeme narezati ružmarin i nasjeckati pinjole.

Sastojci za 4 osobe:
500 g miješanog mljevenog mesa (teletina, svinjetina)
½ žličica svježeg ružmarina ili prstohvat sušenog
40 g pinjola
1 mješavina za kosane odreske

Za prilog od povrća:
4 žlice maslinova ulja
1 luk (100 g)
1 tikvica (150 g)
1 svježa crvena paprika (200 g)
2 češnja češnjaka
2 svježe rajčice
sol, papar
1 žličica narezanog svježeg bosiljka

Postupak:
Sadržaj mješavine za kosane odreske pomiješati sa 150 ml mlake vode. Mješavinu ostaviti da odleži nekoliko minuta. Za to vrijeme narezati ružmarin i nasjeckati pinjole. Pinjole popržiti, a pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva. Papriku i tikvice narezati na kockice, a luk na ploške. Rajčicu očistiti od sjemenki i narezati na kockice, a češnjak protisnuti. Meso staviti u posudu, dodati ružmarin, pinjole i Fant smjesu za kosani odrezak. Smjesu promiješati i ostaviti da odstoji desetak minuta.
Vlažnim rukama oblikovati kuglice. Posložiti ih na papir za pečenje i peći na 200 stupnjeva oko 25 minuta.

Na zagrijanom ulju popeći luk, dodati papriku i tikvicu i pirjati oko 5 minuta. Povrće cijelo vrijeme miješati. Nakon pet minuta dodati češnjak, a zatim rajčicu. Posoliti, popapriti, propirjati. Na kraju dodati bosiljak. Prilog od povrća staviti na tanjur za posluživanje. Po povrću složiti mesne kuglice. Kuglice ukrasiti bosiljkom i jelo je spremno za posluživanje.