Krećete li ovih dana na Europsko prvenstvo u Poljsku, uz nogomente užitke nemojte propustiti dopustiti si i nezaboravne gastronomske trenutke.

Mali vodič o tome što ova, relativno nepoznata kuhinja nudi posjetiteljima, donosi vam In magazin uz pomoć poljskog kuhara sa stalnim prebivalištem u Zagrebu.

Simpatičnog Poljaka Roberta Slezaka u Hrvatsku je prije deset godina dovela ljubav prema, danas supruzi Tanji. Otkada je počelo Europsko prvenstvo u nogometu sve češće do njega dolaze dojmovi Hrvata o ovih dana najtraženijoj destinaciji - Poljskoj.
 

Osobito neobična Hrvatima je kuhinja sjeverne Poljske ponajviše jer se u tamošnjim specijalitetima dosta koristi kod nas ne toliko zastupljena cikla. Zato je upravo ona glavni sastojak prvog jela koje ćemo vam pripremiti - hladne juhe od mlade cikle. Kako ova juha vraća energiju nakon cjelonočnog tulumarenja svi naši navijači definitivno bi je trebali probati.