Razmišljate li što ćete napraviti za večeru? Možda vam ideja sine nakon što minuta s našom glam kuharice - Josipe Pavičić Berardini. Nadamo se da imate piletine u zamrzivaču.

Donosimo vam i recept za ovo ukusno jelo.

PILETINA UMOTANA U PRŠUT S NJOKIMA U UMAKU OD KADULJE

6 pilećih filea
6 šnita pršuta
2 dl vrhnja za kuhanje
1 dl bijelog vina
3-4 listića kadulje
1 žlica kečapa
maslinovo ulje
sol, papar,
luk, češnjak

Na grill tavi ispečem filee tako da s obje strane dobiju lijepu boju. Posolim i popaprim samo jednu stranu, onu koja se ne peče prva. Ostavim da se ohladi nakon čega svaki file umotam u krišku pršuta.
Nasjeckam na sitno pola luka, očistim jedan-dva režnja češnjaka i popržim na malo maslinovog ulja. Zalijem s bijelim vinom i na jačoj vatri pustim da ispari do pola. Dodam nekoliko listića kadulje, žlicu kečapa i vrhnje za kuhanje. Kuham na laganoj vatri desetak minuta. Iz umaka izdvojim češnjak.

Za to vrijeme u puno zasoljene vode skuham njoke, vadim ih čim isplivaju na površinu i dodam u umak te sve zajedno miješam na laganoj vatri još dvije minute.
Filee umotane pršutom lagano popržim na grill tavi, izvadim čačkalice te ih poslužim s njokima u umaku od kadulje.