Kao svaka prava talijanska nevjesta i naša Josipa Pavičić Berardini prava je majstorica u pripremanju krostate.

Odlučila je ispeći onu s višnjama, no postupak je isti odlučite li se i za neki drugi okus. Pa, krenimo - pećnica samo što se nije ugrijala!

Donosimo vam i recept kako bi se i same okušale u pripremi ovog ukusnog deserta.

KROSTATA OD VIŠANJA


500 g glatkog brašna
150 g šećera
2 jaja
150 g maslaca
1-2 vrećice praška za pecivo
1 vanilin šećer
1 limun, sok i korica
po potrebi malo mlijeka
marmelada od višanja
pola staklenke višnji bez koštica


Brašno promiješati s praškom za pecivo, u sredini napraviti udubljenje te u njega staviti šećer, vanilin šećer, jaja, sok i koricu limuna te omekšani maslac. Rukama sve dobro izmiješati. Kad dobijemo kompaktnu smjesu, oblikovati je u kuglu, umotati u prianjajuću foliju ili alu foliju te ostaviti u hladnjaku 30 minuta.

Kuglu razdvojiti na dva dijela te prvi dio valjkom razvući na papiru za pečenje tako da veličinom odgovara plehu koji može biti okrugli ili četvrtasti. Kad razvučemo tijesto, zajedno s papirom za pečenje prebacimo ga na pleh.
Drugi dio razvučemo na tanko kao i prvi te nožem režemo trake širine jednog centimetra.

Marmeladom, pekmezom ili džemom od višanja premazati tijesto u plehu te po njemu rasporediti višnje.

Trake slažemo s jedne strane do kraja s razmakom od 15 centimetara pa onda preko poslaganih traka na dugu stranu. Važno je estetski dobiti nešto poput mreže.

Krostatu peći 25 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju