Postoji li namirnica koja bolje simbolizira jesen od bundeve? Teško! Iako smo je naviknuli koristiti poprilično jednolično bilo u bučnici ili juhi - otkrit ćemo vam jedan novi, osvježavajući način na koji je možete pripremiti vašoj obitelji. Slijedi tjestenina s umakom od bundeve, pinjola i šunke s potpisom Josipe Pavičić.

Donosimo vam i recept kako bi se i same upustile u ovaj izazov.

TJESTENINA U UMAKU OD BUNDEVE I PINJOLA

150 g šunke
dvije šake pinjola
povrtna kocka
oko 400 g bundeve
svježi ružmarin, sol
maslinovo ulje
400 g tricolori tjestenine (penne, farfalle, tagliatelle)


Oprati bundevu, razrezati je na komade (poput lubenice), očistiti od sjemenki, te nožem odstraniti mesnati dio ploda i usitniti na kockice. Ako vam je lakše, možete je i naribati.
U lonac uliti oko litru vode, dodati povrtnu kocku, grančicu ružmarina i kockice bundeve. Staviti da se kuha bez poklopca oko 20 minuta.

Dok se bundeva kuha, na tavi popržiti/tostirati pinjole, grančicu ružmarina i šunku narezanu na kockice.

Pred kraj kuhanja u lonac s bundevom dodati žlicu maslinovog ulja i žličicu ljutog feferona (po želji) te posoliti. Štapnim mikserom miješati dok se ne dobije kremasta smjesa. U nju umiješati pinjole i šunku te dodati tjesteninu koju smo prethodno skuhali na pola. Nastaviti kuhati na laganoj vatri dok se tjestenina ne skuha do kraja.
Poslužite s ribanim parmezanom.