Prije nego što neki od likova iz pjesama Zabranjenog pušenja ožive na filmskom platnu, ovaj kultni bend predstavio je svoj videospot za pjesmu ''Tri kile, tri godine''. Ni ovog puta Sejo Sexon nije štedio riječi kako bi opisao društvo današnjice, ali je i odgovorio na pitanje zašto ga neki nazivaju razmaženom zvijezdom nerazumnih prohtjeva.

Prije nego što neki od likova iz pjesama Zabranjenog pušenja ožive na filmskom platnu, ovaj kultni bend predstavio je svoj videospot za pjesmu ''Tri kile, tri godine''. Ni ovog puta Sejo Sexon nije štedio riječi kako bi opisao društvo današnjice, ali je i odgovorio na pitanje zašto ga neki nazivaju razmaženom zvijezdom nerazumnih prohtjeva.

Lana Biondić godinama je tražila idealnu haljinu za sebe. Kad je nije našla, sama ju je osmislila i svojim dizajnom na kraju osvojila žene diljem svijeta. Tako njezine haljine danas nose modeli poput Claudie Schiffer, dizajnerica Charlotte Olympia, nasljednica carstva kristala Fiona Swarovski. Priča o njezinim kreacijama došla je čak i do britanskog dvora. No to je samo dio Lanine priče.

Svi mi sanjamo o tome da ljubav s našim odabranikom traje vječno. Upravo toliko traje ljubav Ane i Ivana Batalića iz Gornjih Maovaca pokraj Vrlike. Budući da su 86 godina u braku, europski su rekorderi i treći najstariji par na svijetu. Ugodno poslijepodne s ovim najdugovječnijim bračnim parom provela je naša Nikolina Tomasović.

Veliko finale Masterchefa se približava. No, tek se jedan kandidat uspio izboriti se za izravni ulazak. Elena, Iva i Robert večeras se bore za preostala dva mjesta u finalu. Stres je na vrhuncu. Razbijene zdjele, ozljede i, naravno, suze obilježit će večerašnju epizodu MasterChefa.

Nedugo nakon što se iz Kazahstana preselila u Varaždin, a zatim i Zagreb, akterica naše sljedeće priče je zaključila kako Hrvati zaista znaju uživati u životu te je i sama odlučila usporiti tempo. Iako ju je u Hrvatsku doveo sport, ostanku ove bivše stolnotenisačice u Lijepoj našoj presudila je - ljubav. Danas jedino što bi promijenila u svojoj novoj domovini jesu predrasude prema Kazahstancima.

Leonardo da Vinci imao je izuzetan um. Pravi sinonim za renesansnog čovjeka: bio je slikar, kipar, arhitekt, inženjer, glazbenik i izumitelj. Na svim tim područjima napravio je skice izuma koji su utjecali na razvoj i napredak čovječanstva. Pravi je primjer ljudske znatiželje koja bi trebala biti dio svakog od nas. Na sve izume ovo velikog genijalca podsjetit će vas Nikolina Tomasović.

Pobjeda hrvatskog filma u Cannesu bila je prilika da se svijetu predstavi i domaći dizajn. Glumačke zvijezde filma Zvizdan pozirale su na crvenom tepihu noseći hrvatske kreacije. Čast da za čuveni filmski festival odjene glumicu Lukreciju Tudor dobio je i dizajner Toni Rico. S poznatim kreatorom smo razgovarali o novoj kolekciji koju priprema za nadolazeći tjedan mode, a otkrio nam je i zašto ga nazivaju zločestim dečkom hrvatske modne scene.

Oni ne priznaju moderna vremena, a svoju patinu ponosno nose. Trenutačno uživaju u zasluženoj mirovini, a gotovo svi pokretni su kao nekad. Najstarijem su 92 godine. Da otkrijemo, govorimo o old timer traktorima. Zašto su toliko posebni te kakvih unikatnih primjeraka među njima ima, otkrit će nam Lana Samaržija.

 

Sljedećeg tjedna u Poreču će se održati jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj ove godine. Poreč Major, prvi turnir najprestižnije svjetske serije, u Istru DOvodi najveće zvijezde ovog sporta koje će se boriti za čak 800 tisuća dolara. Ovaj događaj je uvršten u TOP 10 najboljih u Hrvatskoj, a organizatori vjeruju da će koncept u kojem se sport i zabava međusobno isprepliću i nadopunjuju u Poreč privući mnoge navijače.