Tradicionalni običaji ožive svakog Uskrsa i bez njih blagdani ne bi bili ono što jesu. U prilogu inMagazina pogledajte nekoliko dalmatinskih.

Jeste li znali da za pripremu prave dalmatinske pince, odnosno sirnice ili trvenice, treba gotovo 24 sata? Doznat ćete i odgovor na pitanje koja je poveznica velikog tjedna i klapske pisme.

Na blagdanskom stolu svakog domaćinstva posebno mjesto imaju pisanice. Iako su simbol Uskrsa, tradicija ukrašavanja jaja dolazi iz vremena prije Krista. U hrvatskoj kulturnoj baštini one imaju posebno mjesto. Različiti dijelovi Hrvatske ukrašavaju pisanice na različite načine. Sve o drevnim tehnikama ukrašavanjima, kao i o najvećoj hrvatskoj pisanici, saznajte u emisiji inMagazin.

U emisiji inMagazin upoznat ćemo jednu zaista posebnu primalju. U daruvarskom je kraju nekad zbog nedostatka mjesta u bolnici većina žena rađala kod kuće, a liječnik je dolazio samo u iznimnim situacijama. No zahvaljujući znanju gospođe Emilije, bez problema je na svijet došlo čak više od dvije tisuće djece. Pred kamerom inMagazina prisjetila se sretnih i onih ne baš sretnih trenutaka. Koliko je trajao najdulji porod, koliko je težila najteža beba i kako su se nekad snalazili na terenu doznajte u emisiji.

Pjevač Giuliano snimljen je u senzualnoj akciji s jednom od najtraženijih dalmatinskih manekenki Anom Kurobasom. Ne, nije riječ o preljubničkoj aferi koja će puniti stranice tabloida, nego o njegovom novom spotu za pjesmu ''Gdje smo mi''. Uradak je režirao mladi Toni Banov, sin Zorice Kondže i Joška Banova, a djelić atmosfere sa seta donosi vam ekipa inMagazina.