Nakon devet godina pauze na glazbenu scenu vraća se nekadašnja pjevačica grupe Stijene, Izabela Martinović!

Nakon devet godina pauze na glazbenu scenu vraća se nekadašnja pjevačica grupe Stijene, Izabela Martinović! Mlađa sestra Danijele Martinović nastupit će sljedećeg vikenda na Šibenskom festivalu. Koji su razlozi njezina povlačenja iz javnosti, čime se bavila posljednjih devet godina te zašto je odlučila ne udavati se, otkrila je novinaru inMagazina Gordanu Vasilju.

Berliner Strasse naziv je ulice smještene u samom središtu Tijarice, malog mjesta Dalmatinske zagore. Naziv je dobila prema onima koji su davnih godina otišli trbuhom za kruhom, i to svi u Berlin, gdje su otvorili restorane. U Tijarici su sagradili velike obiteljske kuće za željeni povratak u domovinu. Dan tog povratka za većinu još nije došao. Prva generacija je umorna od Berlina, ali se ne vraća, i povratak im se čini sve dalji.

Već stoljećima dubrovačke Konavle poznate su po tradicionalnoj proizvodnji svilenog konca. On se koristio za dekoraciju nošnje, ali i šivanje rana te podvezivanje pupčane vrpce kod novorođenčadi. Kako je dudov svilac stigao na krajnji jug Hrvatske te zašto se njegova nit smatra čvršćom i od čelika, doznala je ekipa inMagazina na čelu s novinarkom Anom Velom.