S istarskog festivala pašte vratite ćete se kilogramom više. No, čini se da to nikome nije smetalo pa ni ekipi inMagazina koja se iz Žminja vratila prepuna dojmova, recepata i novih ideja.

S istarskog festivala pašte vratite ćete se kilogramom više. No, čini se da to nikome nije smetalo pa ni ekipi inMagazina koja se iz Žminja vratila prepuna dojmova, recepata i novih ideja. Osim tradicionalnih okusa, najviše je pažnje izazvala tjestenina od čokolade.

U tek nekoliko dana postali su prava senzacija, a kada ih čujete, pomislit ćete da su rođeni u Hrvatskoj. Sedmorica Samoanaca s Novog Zelanda, pod nazivom Klapa Samoana, pjeva dalmatinsku klapsku pjesmu poput profesionalaca. Već su osvojili Zagrepčane, a sada je na redu i naša obala. Simpatični zaljubljenici u hrvatsku pjesmu otkrili su kako su uopće krenuli s klapskom pjesmom, ekipu inMagazina upoznali sa svojom tradicijom te objasnili u čemu je najveća razlika između Samoanki i Hrvatica.

Današnja publika prije bira zvuke koji podsjećaju na turbofolk. Prepoznali su to i naši izvođači koji sve češće recept za svoje hitove traže u trubama i harmonikama.