Ekipa IN Magazina, predvođena voditeljem Daliborom Petkom, za ovaj petak priredila je avanturu iz zoološkog vrta i donosi novu epizodu 'Afrikancija'

Ekipa IN Magazina, predvođena voditeljem Daliborom Petkom, za ovaj petak priredila je avanturu iz zoološkog vrta. Tamo su odveli pjevačicu Ivanu Kovač, koja se prvi puta suočila oči u oči sa zmijom. Dok su snimali u afričkoj kući pojavila se zmija Fifi, koja je nakon početnog šoka izazvala oduševljenje među ekipom. 'Nemojte se približavati', prvo je Ivana bila nepovjerljiva, no kad se uvjerila da nema razloga za strah odlučila ju je primiti u ruke. Ipak, ekipa zagrebačkog Zoološkog dobila je naređenje da zmiji ne pušta glavu.To je samo dio onog što vas čeka u ovotjednoj rubrici 'Petkom s Petkom', u kojoj će Ivana otkriti razmišlja li o majčinstvu, ali i pokazati kako bi joj stajali brkovi oca Miše. Ivanu su na snimanju iznenadili njezina šminkerica Marija Butković, najbolja prijateljica Tamara Belić Horvat, modni dizajner Saša Momirović, ali i jedna tajanstvena gošća koja je Ivani izmamila suze na lice.

Današnja emisija donosi novu epizodu 'Afrikancija'. Jezero Kiwu jedno je od najgušće naseljenih područja na zemlji. Tu se vodi bespoštedna borba za zemlju i resurse, sjeku se stoljetne kišne šume, oduzima zemlja, ubijaju životinje. Sve je poprimilo posebno okrutne razmjere. I u toj cijeloj klasičnoj priči između dobra i zla, potpuno zarobljeni ostali su Pigmeji- šumski ljudi poznati po niskom rastu. Bez šumskih korijena pigmejska kultura se potpuno raspada. Oni su zapravo najveći gubitnici zastrašujuće eksploatacije Afrike. Ekipa donosi priču o sestri Mirabilis Višić koja duže od 30 godina radi kao misionarka u Kongu te između ostaloga pomaže i Pigmejima.