PETAK 17.25

U rubrici ´Petkom s Petkom´ Neno Belan iznenadit će studenticu Tenu na poziv njene sestrične. Poznati glazbenik upao je u Teninu kuću i poklonio joj karte za njegov rasprodani koncert. Sa svojom najvećoj obožavateljicom Neno je zaigrao bocu istine, a što su sve u toj igri doznali, gledatelji će vidjeti u inMagazinu. InMagazin donosi intervju s Onatom Ozyurtom koji je u Splitu otvorio prvi turski restoran i u Hrvatskoj pronašao ljubav svog života. U Splitu se tako od sada mogu probati pravi turski specijaliteti: kebab, pileći šiš, meze, kisir, šakšuka, havačlu patates, originalne turske baklave, lokumi... Onat je diplomirani ekonomist, ali zbog ljubavi prema hrani i njenom pripremanju odlučio se kulinarstvom profesionalno baviti.

Ne tako davno, mast se nalazila u gotovo svakoj kuhinji i u gotovo svakom jelu. No, pod diktatom suvremene gastronomije danas je gotovo iščezla iz gotovo svakog kućanstva, a zamijenila su je biljna ulja. Ipak, izgleda da je pravda došla po svoje. Namirnica koja se godinama smatrala nezdravom na velika se vrata vratila u gastronomiju. Kuhari je ponovno otkrivaju i kažu da je nezamjenjiva u brojnim jelima. InMagazin gledateljima donosi priču o povratku korijenima i tradiciji.