Rijeka je proteklog vikenda bila domaće modno središte. Deveto izdanje revije ''Riječke stepenice'' okupilo je ljubiteljice mode...

Rijeka je proteklog vikenda bila domaće modno središte. Deveto izdanje revije ''Riječke stepenice'' okupilo je ljubiteljice mode, a mi smo zagrebli ispod površine te saznali koja se to najsexy Hrvatica zaručila na romantičnom Santoriniju u Grčkoj dok Ivana Delač Đolo svojeg mališana priprema za početak nove školske godine.

U Požegi je jučer otvoren Aureafest povorkom tradicijskih nošnji i narodnih običaja. Najviše pozornosti su izazvali oni koji pokazuju kako se radi dobra kapljica. Pa smo i mi doznali pomaže li na vrućini više rakija ili vino? Ako je pitati Ćiru Požeškog, odnosno Ćiru Gašparca, odgovor je vino. Poznati pjevač pokazao nam je i svoje najdraže mjesto u ovom gradu u kojem je odrastao. Sve je završilo izborom za najgizdaviju šokicu i najveću bećarušu. Ne propustite doznati kakve su kvalitete imale pobjednice. 

Ivan Zak raspametio je više od deset tisuća obožavatelja na karlovačkim danima piva, dok se Mladen Grdović priprema za turneju po Americi. Severina je pak dala naslutiti da se udaje u studenom.

Proslavljeni drniški košarkaš vratio se u Hrvatsku! No, samo nakratko. Stojku Vrankoviću proteklog je vikenda uručena nagrada za životo djelo u rodnom Drnišu, a tom je prilikom stao pred našu kameru i Sanji Kuzmanović otkrio do sad nepoznate detalje iz privatnog života. Drniški orao, kako mu od milja tepaju u rodnom kraju, prisjetio se svojeg prijateljstva s neponovljivim Draženom Petrovićem i prosvjeda ispred zgrade UN-a za vrijeme ratnih 90-ih. Otkrio nam je i namjerava li se vratiti u Hrvatsku.

U Splitu večeras završavaju 11. Dani Dioklecijana. Četverodnevni zabavno-povijesni spektakl vratio je grad pod Marjanom u antičko doba. Uloga cara ove je godine pripala glumcu Robertu Kurbaši, dok je caricu Prisku utjelovila aktualna Miss Universe Hrvatske Barbara Ljiljak.

U Hrvatskoj svaki drugi dan od maligne bolesti oboli jedno dijete. Ta opaka bolest svaku obitelj stavlja pred velike i teške izazove. Na tom putu, oboljelima i njihovim roditeljima, Udruga Krijesnica predstavlja svjetlo nade. Na ovogodišnjem GRAWE Noćnom Maratonu, osim zdrave rekreacije, svaki pretrčani kilometar zamijenio se za novčanu donaciju koja je otišla upravo u ruke Udruge Krijesnica.

Renesansni festival u suncem okupanoj Koprivnici proteklog je vikenda privukao velik broj posjetitelja. Naša se ekipa otisnula na put u prošlost i bila na natjecanju za titulu renesansnog kuhara. Što se pripremalo, s kakvim su se izazovima susreli kuhari i tko je bio najuspješniji, otkrit će vam Maja Ciglenečki.

Vodimo u stari Buzet. Početkom 20. stoljeća, ovaj gradić u središnjoj Istri bio je bogat i plodan obrtnicima. Mjesto na kojem su fešte bile raskošne, kao i svadbena slavlja. Predbračni ugovori bili su obvezni, a brakovi su se nerijetko dogovarali. A tko je htio ući u stari grad, trebao je za to ishoditi dozvolu. Lana Samaržija.

Danas vas u Podravkinoj kuhinji očekuje šef Zoran Delić s prijedlogom još jednog ukusnog ručka: piletinom na portugalski s umakom od rajčice. Dobar tek!