Jedna od najpoznatijih svjetskih triatlonki, Daria Pletikapa, ovu će sportsku godinu zaključiti izvrsnim rezultatima koji je izvjesno vode prema Olimpijskim igrama u Brazilu.

Jedna od najpoznatijih svjetskih triatlonki, Daria Pletikapa, ovu će sportsku godinu zaključiti izvrsnim rezultatima koji je izvjesno vode prema Olimpijskim igrama u Brazilu. Tako će ona najvjerojatnije biti prva olimpijka koja će predstavljati Hrvatsku u triatlonu. Statistike su na njezinoj strani. 17 puta je osvojila naslov državne prvakinje . Uz to, tri je godine za redom proglašena za najbolju studenticu-sportašicu na Kineziološkom fakultetu. Posjetila smo našu kadidatkinju za Olimpijske igre na treningu i provjerili kako teku pripreme.

Biti model u 70-oj? Ne vjerujete. O, da, itekako je moguće. Sve stereotipe i predrasude iz manekenskog svijeta ruši Zagrepčanka Ljubica Parag. U svojoj koži iako je prešla 7.stoljeće i dalje se lijepo i samouvjereno osjeća, a modu naprosto obožava. Stoga se odlučila i prijaviti na svoj prvi modni kasting. Iako nije vjerovala, dizajneri su izabrali baš nju. Kako ova modno osvještena baka hoda kao manekenka uvjerit ćete se u prilogu inMagazina.

Broj Hrvata koji žive izvan granica Lijepe naše može se samo okvirno procijeniti no pretpostavlja se da ih u dijaspori živi jednako koliko i u domovini. Mnogi od njih svoj su novi dom pronašli u Njemačkoj gdje su odrasle brojne generacije, ipak svoj jezik i domovinu nisu zaboravili. Davor Garić donosi priču o Hrvatima koji su svoj dom napustili trbuhom za kruhom, a danas su uspješni poslovni ljudi u Njemačkoj. Koja je njihova tajna uspjeha, hvata li ih nostalgija i požele li se katkad vratiti te s kakvim se predrasudama tamo najčešće susreću otkriva ekipa inMagazina

Ručak za sutra: Ne propustite doznati kako se priprema ukusna savijača s hajdinom kašom!


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju