inMagazin započinje tužnom viješću. Jedna od najvećih hrvatskih glazbenih legendi, Arsen Dedić, preminuo je jučer u 78. godini života.

inMagazin započinje tužnom viješću. Jedna od najvećih hrvatskih glazbenih legendi, Arsen Dedić, preminuo je jučer u 78. godini života. Njegova obitelj, prijatelji s estrade te hrvatska javnost ne mogu sakriti tugu zbog odlaska velikog čovjeka, kantautora i šansonjera. Ibrica Jusić, Mani Gotovac, Tedi Spalato i Zrinko Tutić samo su neka od imena koja se prisjećaju najvažnijeg hrvatskog glazbenika.

Jednogodišnji potres koji je film ''Takva su pravila'' izazvao na brojnim festivalima, svoju priču je završio u Sarajevu, gradu u kojem se i rodila ideja te gdje su se i odigrale prve probe. Unatoč kiši koja je trećeg dana Sarajevo film festivala natopila crveni tepih, filmska ekipa, predvođena redateljem Ognjenom Sviličićem i glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem, pozdravila je domaću publiku, a na projekciji je bilo više tisuća ljudi. O nagradama, tragu koji je na njih ostavio film te budućim izazovima, s glavnim glumcima i redateljem razgovarala je novinarka inMagazina Jelena Prpoš.

Austrijska carica Marija Ana, supruga Ferdinanda II., toliko je bila opsjednuta nakitom s likom Morčića da je od riječkih zlatara naručila cijelu kolekciju. O kvaliteti izrade i prepoznatljivosti tog nakita danas svjedoče brojne Riječanke i Primorke koje ga rado nose, a imune nisu ostale ni Severina, bivša premijerka, ali i brojni diplomati. Priču o Morčićima ispričat će nam riječki zlatar Tonči Grabušić, koji je, među ostalim, izradio i poklon za papu Ivana Pavla II.