Ako postoji otok u koji je utkano sve najbolje što nudi Mediteran - onda je to Korčula. Od "onog kakav je nekad bio" Korčulani su ga izvrsno prebacili u 21. stoljeće i dobili najbolje od sredozemne arhitekture, gastronomije pa sve do stila života.

Ako postoji otok u koji je utkano sve najbolje što nudi Mediteran - onda je to Korčula. Od "onog kakav je nekad bio" Korčulani su ga izvrsno prebacili u 21. stoljeće i dobili najbolje od sredozemne arhitekture, gastronomije pa sve do stila života. Korčula potpuno neopravdano u zadnje vrijeme nije zastupljena među najpopularnijim otocima. A da to mjesto i te kako zaslužuje gledateljima će dokazati ekipa inMagazina.

Maska srama, krotiteljica lajavica i rastezala samo su dio sprava za mučenje koje ljudima stoljećima tjeraju strah u kosti. Njihove replike nalaze se u nedavno otvorenom zagrebačkom Muzeju torture, gdje, uz ostalih 70-ak eksponata, zorno prikazuju sliku nasilja kroz povijest. Uglavnom je riječ o srednjovjekovnim spravama za mučenje, a neki od izložaka mogu se i isprobati. Više o povijesti torture donosi novinarka inMagazina Jelena Prpoš.

Hrvatska udruga 'Udomimo hrtove' djeluje već dugo i zahvaljujući njima, petnaestak hrtova našlo je svoj novi, topli dom. Čak su dva hrta postala članovi obitelji mladog bračnog para u Zagrebu. inMagazin gledateljima predstavlja Renatu, Tomislava i Javiera.

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju