ČETVRTAK 17.25

Snježne padine, skijanje, bordanje, dnevni partyji i noćni koncerti... Kratki je to rezime KnockOut Snow Festivala koji se ove godine održao u francuskom skijalištu Orcières. Na 2000 metara nadmorske visine dobro su se zabavljali brojni hrvatski studenti i srednjoškolci, a za dobru atmosferu pobrinuli su se Hladno pivo, Connect, Let 3, Goran Bare i njegove Majke. Kako to izgleda kada mondeno francusko skijalište okupira preko 2000 hrvatskih tinejdžera zna novinar inMagazina Davor Garić.

Iako ima tek 14 godina, Zagrepčanka Nina Madirazza višestruka je prvakinja. Iako je jahanje s preponama sport koji je u Hrvatskoj rijetko kad medijski popraćen i malo se u njemu zna, ova djevojčica svakako je svojim uspjesima privukla svekoliku pažnju. Nakon što je iz godine u godinu bilježila zapažene uspjehe u natjecanjima raznih dobnih skupina ponovno je zablistala na Europskom prvenstvu u Španjolskoj. Kako to izgleda kada Nina uhvati uzde u ruke, saznali smo treningu s ovom viceprvakinjom.

Velika epidemiološka istraživanja pokazuju kako uvođenje orašastih plodova u svakodnevnu prehranu smanjuje rizik od srčanih bolesti između 15 i 51 posto. Orašasti plodovi sadrže proteine, vlakna, kalcij, željezo, vitamin E i niz drugih nutrijenata. U novoj emisiji gledatelji će doznati uslijed kojih problema nam pojedini orašasti plodovi mogu pomoći i kako ih je najbolje konzumirati.