Četvrti put zaredom Mate Bulić je skupio prijatelje i počelo je narodno veselje u njegovu rodnom kraju. Koncert je kao i prošlih godina, imao humanitaran predznak, a zabavljalo se onako kako samo Hercegovci znaju.

Četvrti put zaredom Mate Bulić je skupio prijatelje i počelo je narodno veselje u njegovu rodnom kraju. Koncert je kao i prošlih godina, imao humanitaran predznak, a zabavljalo se onako kako samo Hercegovci znaju. Mate se tom prigodom za inMagazin prisjetio i svojeg djetinjstava u Blatnici, kada je, na mjestu na kojem se sinoć održao koncert, čuvao ovce. Zašto vole Hercegovinu, otkrili su za inMagazin i Mejaši i grupa Dalmatino, dok je Škoro svoju ljubav dokazao vozeći 1000 kilometara u komadu. Opća opasnost je zapjevala Matinu Moju Hercegovinu, a više o ovoj fešti gledatelji mogu pogledati u prilogu novinarke inMagazina Maruše Stamać.

Putovanja u daleke, egzotične krajeve avantura su sama po sebi, no kada su vodiči njihovim prostranstvima Nomadi, riječ 'avantura' dobiva sasvim novo značenje. Pet zaljubljenika u putovanja čini hrvatski tim Nomada, koji organiziraju ture od Madagaskara, Japana do Kambodže i Perua. Pod njihovim vodstvom svaku od zemalja može se doživjeti na jedinstveni način - od spavanja na splavima u džungli, druženja s divljim životinjama, do stvarnog doticaja s lokalnim stanovništvom. Ekipa inMagazina saznala je zašto je ovaj način putovanja toliko poseban i s kakvim se iskustvima moguće vratiti nakon putovanja na drugi kraj svijeta s njima.

Na samom sjeveru otoka Paga, u mjestu Lun, nalaze se maslinici koji već stoljećima predstavljaju netaknuti, najegzotičniji kutak u regiji. Ovdje su tako divlje masline stare tisuće godine. Svaka od njih je jedinstvena i ne postoje dvije jednake. No sve su preživjele djelovanja čovjeka, ali i prirode. Kako to izgleda, gledatelji mogu pogledati u prilogu novinarke inMagazina Dijane Kardum.