Je li moguće danas, u vremenu brze mode, zamisliti da nešto traje duže od 30 godina, poput kišobrana, cipela ili šešira? Iako ih je sve manje, jedan dio starih zagrebačkih obrta ipak opstaje.

Je li moguće danas, u vremenu brze mode, zamisliti da nešto traje duže od 30 godina, poput kišobrana, cipela ili šešira? Iako ih je sve manje, jedan dio starih zagrebačkih obrta ipak opstaje. Sve proizvode izrađuju ručno i njihovi proizvodi traju desetljećima. Ekipa inMagazina je posjetila jednog od najstarijih zagrebačkih klobučara Vlatka Cahuna, koji čak i danas, u svojim sedamdesetima, izrađuje šešire po mjeri.

´Nikad više Tuškanac, nikad više dobro jutro!´, tako je čovjek koji je 30 godina brijao Miroslava Krležu opisao koliko ga je potresla smrt velikog književnika. Imao je ključ njegova stana, a čini se i srca. S Markom Matoševićem gledatelje će upoznati Iva Divljaković.

Aromaterapiju kakva je danas poznata prvu je primijenio jedan francuski kemičar i ´parfumer´ 1937. godine, a gotovo 80 godina nakon, djelovanje eteričnih ulja na ljudski organizam još u potpunosti nije razjašnjeno. Mlada Zagrepčanka Petra Golčić otišla je korak dalje. Bacila se u istraživanje kako ulja djeluju na raspoloženje, emocije i zdravlje pasa. Gledatelji će više saznati u priči Jelene Prpoš.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju