UTORAK, 17.25

Još nas samo nekoliko sati dijeli od Božića, a kako će ga proslaviti poznati Splićani, kakvi su običaji u njihovim obiteljima i što će se naći na njihovoj božićnoj trpezi zna reporter inMagazina Gordan Vasilj, koji je, između ostalog, posjetio jaslice Dražena Zečića.


Zašto ove godine, umjesto u trgovine, ne biste otišli po poklone u vlastitu kuhinju? Ako još niste stigli pripremiti dar za dragu osobu, iako je Badnjak, još uvijek stignete nešto napraviti. Ekipa inMagazina donosi nekoliko ideja za jestive božićne poklone, što napraviti, kako ih zapakirati i time razveseliti sve.


Jedan od najkarakterističnijih znakova Božića su božićne jaslice ili betlehemi, kako su se mali ili veliki prikazi rođenja Sina Božjeg nazivali u većem dijelu Hrvatske. Prve jaslice postavio je sv. Franjo Asiški u talijanskom mjestu Grecciju 1223. godine. Na početku 17. stoljeća jaslice su došle na današnji prostor Hrvatske. Danas gotovo da ne postoji kraj Lijepe naše u kojem se najrazličitijim materijalima ne izrađuju jaslice vrijedne divljenja. Ekipa inMagazina gledatelje će odvesti u čarobni svijet najljepših hrvatskih jaslica kroz povijest.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju