Kotlete posuti Vegetom i uvaljati u kukuruzno brašno. Zagrijati mast i staviti peći.

Dok se kotleti peku, mješavinu za lovački umak razmutiti u vodi.

Sastojci:
8 manjih svinjskih kotleta
60 g suhih šljiva
150 g crnog grožđa
30 g kukuruznog brašna
1 mješavina za lovački umak
125 ml vode
100 ml crnog vina
2 žlice svinjske masti
sol
papar
1 žlica Vegete

Postupak:
Kotlete posuti Vegetom i uvaljati u kukuruzno brašno. Zagrijati mast i staviti peći.
Dok se kotleti peku, mješavinu za lovački umak razmutiti u vodi. Pečene kotlete preliti razmućenom mješavinom i nastaviti pirjati na umjerenoj vatri. Na kraju pirjanja dodati vino.

Kad su odresci gotovi, odložiti ih na stranu. Zagrijati tanjure i odreske poslužiti na njih. Na zagrijanu mast na kratko staviti bobice grožđa. Brzo ih izvaditi, odstraniti im kožicu i dodati ih u pripremljeni umak. Sve zajedno malo prokuhati i preliti preko odrezaka. Kotlet se može poslužiti s goričkim krumpirom ili širokim rezancima.