Ugrijati ulje i nasjeckati luk. Na zagrijano ulje dodati luk, a zatim bundevu i češnjak.

Sve to zaliti vodom, po cijelom sadržaju. Kad voda zakuha, dodati muškatni oraščić i žlicu Vegete.

Sastojci za 4 osobe:
2 žlice ulja
80 g luka
1 češanj protisnutog češnjaka
600 g muškatne bundeve, narezane na kockice
½ žličice naribanog muškatnog oraščića
150 ml slatkog vrhnja
sol, papar
1 žlica Vegete

Sastojci potrebni za posluživanje:
2 žlice očišćenih sjemenki bundeve
2 žlice bučina ulja

Sastojci za kruh:
1 šlapica (ili 4 ploške bijelog kruha)
4 žličice bučina ulja
4 ploške sira
4 ploške pancete

Postupak:
Ugrijati ulje i nasjeckati luk. Na zagrijano ulje dodati luk, a zatim bundevu i češnjak.
Sve to zaliti vodom, po cijelom sadržaju. Kad voda zakuha, dodati muškatni oraščić i žlicu Vegete. Sve kuhati na laganoj oko 15 minuta. Dok se juha kuha, popeći sjemenke bundeve. Juhu usitniti u pire i dodati vode da dobije željenu gustoću. Nakon dodavanja vode, vratiti je na vatru i pustiti da ponovno zavri.

Za to vrijeme narezati šlapicu na ploške i složiti na lim za pečenje. Pokapati bučinim uljem i posuti nasjeckanim češnjakom. Preko češnjaka još staviti po plošku sira i pancete. Sve ovo zapeći u pećnici zagrijanoj na 210° C. Nakon što juha zakipi, posoliti je i popapriti te umiješati pola količine slatkog vrhnja. Ugasiti vatru. Ovakvu juhu uliti u zdjelice za posluživanje, nakapati preostalim slatkim vrhnjem, bučinim uljem i posuti popečenim sjemenkama bundeve. Krepku juhu od muškatne bundeve poslužiti sa zapečenim brusketama.

Napomena:
Ako je juha pregusta, razrijediti je na željenu gustoću.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju