Pomiješati žličicu šećera, mlijeko i kvasac. Nakon što tijesto bude gotovo staviti ga na toplo, da se diže. Trebat će mu 5 do 10 minuta. Za to vrijeme odvagnuti 400 g brašna.

Sastojci:
1 instant suhi kvasac
150 ml mlijeka
40 g šećera
400 g glatkog brašna
30 g kakaa
80 g maslaca
1 jaje
1 rum šećer
1 žličica praška za pecivo
100 g tamne čokolade (sitno nasjeckane)
150 g nougat mliječnog namaza

Postupak:
Pomiješati žličicu šećera, mlijeko i kvasac. Nakon što tijesto bude gotovo staviti ga na toplo, da se diže. Trebat će mu 5 do 10 minuta. Za to vrijeme odvagnuti 400 g brašna. Brašnu dodati kakao i promiješati. Svemu tome dodati maslac sobne temperature. Ovu smjesu dobro izraditi.
Nakon toga u smjesu dodati šećer, rum šećer, jaje i tijesto, koje se u međuvremenu dizalo.
Nauljiti posudu te u nju staviti umiješano tijesto. Prekriti ga krpom i ostaviti na toplom mjestu da se diže, dok mu se volumen ne udvostruči. Na otprilike sat vremena. Nakon sat vremena, tijesto valja podijeliti na 6 dijelova. Njih oblikovati u kugle te ih malo spljoštiti u ruci. Po žličicu namaza staviti na svako spljošteno mjesto i opet oblikovati kugle.

Prije nego što se kugle stave u lim za pečenje, potrebno je lim obložiti papirom za pečenje.
Ipak, kugle još nisu spremne za pećnicu. Potrebno ih je prekriti tepsiju i ostaviti da se njezin sadržaj diže još 30 minuta na toplom mjestu. Dok se kugle dižu, ugrijati pećnicu na 180°C. Ostaviti da se tijesto peče oko 35 minuta. Nakon što su odstajale, buhtle se moraju se dodatno ohladiti na rešetki. Nakon što su se ohladile, buhtle posuti šećerom u prahu.