Oguliti, oprati i narezati krumpir. Ploške neka budu široke oko 1 cm. Pristaviti vodu za kuhanje krumpira i malo je posoliti. Nakon što je gotov, ocijediti krumpir, staviti ga u posudu, dodati masline, kapare, maslinovo ulje i dobro izmiješati.

Sastojci za 4 osobe:
800 g krumpira – očišćenog
800 g bijele ribe (grdobine, lista, brancina, oslića)
40 ml maslinova ulja
80 g crnih maslina
80 g cherry rajčica
20 g nasjeckanog peršina
10 g kapara
4 češnja češnjaka
2 žlice limunova soka
sol, papar
2 žličice Vegete bilje mediterana mix

Postupak:
Oguliti, oprati i narezati krumpir. Ploške neka budu široke oko 1 cm. Pristaviti vodu za kuhanje krumpira i malo je posoliti. Nakon što je gotov, ocijediti krumpir, staviti ga u posudu, dodati masline, kapare, maslinovo ulje i dobro izmiješati.

Filete nakapati limunovim sokom i posuti Vegetom bilje mediterana mixom. Pripremiti četiri komada papira za pečenje, veličine 40 x 40 cm. Svaki papir položiti na dubok tanjur, a onda na njega složiti krumpir, rajčicu, filet bijele ribe i na kraju posuti češnjakom. Nakon toga povezati taj papir. Uhvatiti krajeve papira, stisnuti ih u sredini kao zavežljaj i na kraju vezati koncem. Staviti ih na pleh pećnice.
Peći na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta. Škarama odrezati dio koji je vezan koncem, a ostali dio papira razvući po tanjuru.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju