Katarina Pentek

Sastojci za 4 osobe:
400 g telećeg filea
250 g zamrznutih zelenih mahuna
60 ml ulja
60 g kukuruza šećerca
80 g stapke celera
200 g crvene paprike
200 g zelene paprike
3 mlada luka
150 g tikvica
50 ml vina
1 žlica Vegete

Postupak:
Teletinu prvo narezati na tanje rezance. Kad su mesni rezanci gotovi, na isti način narezati luk i papriku. Tikvice narezati na ploške, a onda na štapiće.
Mahune skuhati u hladnoj vodi. Kad su kuhane, ocijediti ih i ostaviti ih da se hlade.
Teletinu popeći na zagrijanom ulju dok ne poprimi zlatnu boju. Nakon toga je izvaditi iz tave.
Na istom ulju popeći narezanu papriku, mladi luk i na kraju tikvice. Peći ih dok povrće ne omekša. Vratiti meso, dodati mahune i kukuruz šećerac. Sve to posuti 1 žlicom Vegete i pomiješati. Podliti vinom i lagano pirjati oko 5 minuta i izmiješati. Po želji dodati i čili papričicu ili tabasco.
Na kraju dodati male rajčice narezane na četvrtine, posuti popečenim sezamovim sjemenkama i poslužiti.

Savjet:
Ovo jelo se može poslužiti s kuhanom rižom ili tjesteninom.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju