Katarina Pentek

Sastojci:
25 g maslaca
1 žličica šećera u prahu
1 žličica kakaa
1 Lava Muffins
2 jaja
2 žlice tople vode
1 žlica voćnog likera
30 g oguljenih pistacija
200 g svježeg voća

Postupak:
Za pripremu ovog kolača potrebna su četiri kalupa za nabujak (7 cm Ø). Namazati ih maslacem. Dobro izmiješati kakao i šećer u prahu, zatim tom mješavinom obložiti namazane kalupe. Višak smjese na dnu kalupa istresti. U posudu usuti mješavinu za Lava muffine te dodati jaja, vodu i liker. Sve zajedno izmiješati električnom miješalicom na najvećoj brzini jednu minutu, dok tijesto nije glatko. Smjesu uliti u kalupe, staviti u pećnicu zagrijanu na 220 °C i peći 10 minuta. Nakon 10 minuta kolači su spremni za novu fazu. Pustiti ih pet minuta da se ohlade. Ohlađene kalupe okrenuti na tanjur za posluživanje i lagano istresti kolače. Ovaj se kolač, za razliku od većine drugih, poslužuje topao. Prije posluživanja kolač posuti nasjeckanim pistacijama i servirati uz svježe voće.

Savjet:
Može se koristiti i sezonsko voće ili ono od kojeg je spravljen liker.