U IN magazinu gledatelji od srijede 25. travnja imaju priliku pratiti uzbudljive nastavke putopisnog serijala 'Afrikancije'.

U IN magazinu gledatelji od srijede 25. travnja imaju priliku pratiti uzbudljive nastavke putopisnog serijala 'Afrikancije'. Upoznat ćemo pleme Masai i Pigmeje, vidjeti priču o afričkom Titanicu i reportaže o Hrvatima koji su novi dom pronašli u Africi. Autor osam reportaža je Zoran Marinović, fotoreporter koji surađuje s američkim i hrvatskim magazinima te godišnje provede tri mjeseca u Africi, a putuje i drugim dijelovima svijeta od Himalaje do Ognjene zemlje. Ovo je već četvrti putopisni serijal koji Marinović donosi za IN magazin, ovaj put pod nazivom 'Afrikancije'.

U prvom nastavku gledatelji imaju priliku upoznati Ivanu Parlov, hrvatsku volonterku koja je izgradila sirotište u Tanzaniji. 'Je li vaše srce dovoljno veliko da pomogne jednom djetetu tamo negdje na drugom kraju svijeta?' - postavila je pitanje Ivana Parlov i sebi i drugima. Duboko dirnuta afričkom stvarnošću, Ivana je odlučila pomoći napuštenoj djeci u Songei, gradiću na krajnjem jugu Tanzanije. Oboružana tek vizijom i željom da nešto promijeni, uspjela je u sljedećih nekoliko mjeseci sakupiti sredstva za izgradnju sirotišta za pedesetak djece. Tako je Ivana unatoč brojnim čuđenjima i pitanjima zašto baš mora ići u Afriku spašavati svijet, otputovala na Crni kontinent na dva mjeseca. Na kraju je u Africi, s povremenim prekidima, provela nekoliko godina, sve do danas. U Hrvatskoj je prošle godine za svoje dobročinstvo dobila nagradu 'Ponos Hrvatske', a u Africi i mnogo vrednije priznanje – domaći ljudi kojima je svakodnevno pomagala prozvali su je ‘ženom koja je dar’.

'Afrikancija' ovaj tjedan donosi i priču o Albino Unitedu, neobičnom klubu iz Dar es Salaama, odnosno priču o nogometu u kojem se igra na život ili smrt. U petak ćemo pak saznati može li Burundi, druga najsiromašnija zemalja svijeta, i treća najkorumpiranija, uopće biti dom.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju