Dobitnica Zlatne Arene na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, glumica Areta Ćurković i njezina kolegica iz Dječjega kazališta u Osijeku Lidija Helajz, posljednjih mjeseci radile su na integraciji romske djece u društvo.

Dobitnica Zlatne Arene na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, glumica Areta Ćurković i njezina kolegica iz Dječjega kazališta u Osijeku Lidija Helajz, posljednjih mjeseci radile su na integraciji romske djece u društvo. Nakon višemjesečnog učenja romske i neromske djece osnovama glume, njihov rad i pozitivan učinak u tom projektu okrunjen je predstavom. Iza ove priče se ipak kriju problemi, težak rad, ali i veliko srce.

Iz Tajvana, gdje je održana najveća svjetska izložba novih proizvoda, Hrvat Vladimir Bošnjak, vratio se sa zlatnom medaljom. Njegov je električni tricikl doslovce pomeo konkurenciju. Ovo inovativno vozilo ''Streeter'' s jednim punjenjem baterije može voziti čak 30 kilometara. Koliko je jednostavno upravljati ovom pobjedničkom inovacijom, doznala je Maja Perica.

Iako smo poznatu splitsku glumicu Arijanu Čulinu najradije gledali u ulozi komičarke, kada je svijet umjetnosti u pitanju, za sebe kaže da je kao zaigrano dijete s tisuću lica. Svoje mnogobrojne talente - plesne, pjevačke i spisateljske, odnedavno je nadopunila još jednim, slikarskim. U kojoj ulozi se najbolje osjeća te koliki je trag u njezinu životu ostavio splitski velikan Boris Dvornik, ova simpatična glumica otkrila je Nikolini Tomasović.