Osamdesetih se svi sjećamo kao razdoblja špricanih hlača, tapiranih frizura, Smogovaca i Pionira. No, što nas još vezuje za to razdoblje podsjetila nas je izložba u domu likovnih umjetnika pod nazivom Osamdesete koja je obuhvatila ponajbolja osvarenja hrvatskog stvaralaštva na svim područjima.

Osamdesetih se svi sjećamo kao razdoblja špricanih hlača, tapiranih frizura, Smogovaca i Pionira. No, što nas još vezuje za to razdoblje podsjetila nas je izložba u domu likovnih umjetnika pod nazivom Osamdesete koja je obuhvatila ponajbolja osvarenja hrvatskog stvaralaštva na svim područjima. Poznatih s modne i glazbene scene nije nedostajalo pa smo se zajedno s njima prisjetili što ih vezuje za osamdesete.

U novom nastavku putopisa splitskog avanturista Željana Rakele vodimo vas na putovanje Turskom, Bugarskom, Makedonijom i Crnom Gorom. Vidjet ćete mjesto na kojem je pao meteor te napravio krater i najvišu tursku planinu na kojoj su pronađeni ostaci nasukane Noine arke. Uz vruće gejzire i čuveni istanbulski bazar tu je još mnogo zanimljivosti.

On je najmlađi član obitelji Fazlinović, a od milja ga zovu Đebrica. Pogađate, riječ je Damirovu sinu Branku iz naše popularne serije "Lud zbunjen normalan"! Ekskluzivno za In Magazin desetogodišnji Ivor Šparavalo iliti Đema Fazlinović otkriva kako se nosi sa slavom, zašto je ponosan na to što ga u školi i stariji poštuju te zašto ne voli davati autograme!


Rodni grad dame iz naše sljedeće priče broji više stanovnika od cijele Lijepe naše. A kultura i običaji Kine i Hrvatske ne mogu biti različitiji. No, to nije obeshrabrilo Kineskinju sa zagrebačkom adresom te je spakirala kovčege i započela sasvim novi život. Ovdje studenete podučava kineskom jeziku, fascinirana je izgledom Hrvata, a znatno je promijenila i način razmišljanja. Tako se u Hrvatskoj osjeća još mlađom, a jedino što je i dalje čudi su neke hrvatske predrasude o Kinezima.

Novosadska ženska glazbena senzacija The Frajle nakon potpuno rasprodanog koncerta ove nedjelje u Lisinskom, na istu će se pozornicu ponovno popeti 30. travnja. Djevojke koje svojim osebujnim scenskim, ali i vokalnim nastupom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pitali smo kakvi ih muškarci obaraju s nogu, tko je šefica u grupi, koju se najduže čeka prije nastupa, te na što će prvo potrošiti glazbene honorare.

Ovog tjedna kino Europa slavilo je svoj okrugli rođendan! Na proslavi devedesete obljetnice, saznali smo kako je nastalo najstarije zagrebačko kino koje je u doba izgradnje bilo jedno od najboljih u ovom dijelu Europe! Upoznali smo i članove obitelji koja ga je sagradila davne 1925. godine. U razgovoru s poznatima prisjetili smo se kako se za kino-ulaznicu čekalo u dugim redovima ili se do nje dolazilo preprodajom.