Turskom glumcu koji utjelovljuje lik Firata u seriji Crna ruža gluma nije jedina ljubav, prije engo se počeo njome baviti bio je pjevač turskih narodnih pjesama.

Yavuz Binguliz, gledateljima Nove TV poznat kao Firat, brižan brat i vjeran prijatelj u seriji Crna ruža, prije nego što se počeo baviti glumom bio je pjevač turskih narodnih pjesama.

Kako kaže, teško da može odlučiti koja od tih dviju umjetnosti mu je draža, no ako ipak mora, s teškom mukom odabrao bi glazbu.

'Igram se glumom. Ako možete svoju unutarnju energiju isijavati iz svojih očiju, možete glumiti. Biti glazbenik nije isto. Ne govorim to da bih omalovažio glumu. Na primjer, netko kao Fazil Say rodi se jedanput u sto godina. Zato je za mene mnogo važnije sviranje nekog instrumenta i pjevanje' - objasnio je Yavuz.

Glazbeni talent naslijedio je od majke te otkriva kako osim albuma pjesama koje je sam skladao, namjerava snimiti i album s majčinim turskim narodnim pjesmama. 'Možda ga nazovem tim imenom 'Narodne pjesme moje majke' (Annemin Turkuleri)', kaže Yavuz te nadodaje: 'Glazba mi je u krvi i imam potrebu svojoj majci zahvaliti na tom predivnom daru.'

Trenutno ga gledamo u ulozi Firata koji je živio u inozemstvu i dok je bio u braku, zbog jednoga je incidenta završio u zatvoru. Poslije je deportiran iz zemlje i vraća se u Halfeti. S bivšom suprugom ima kćer s kojom nije u dobrim odnosima. Unatoč tome što je iskren i pošten čovjek, da bi se vidio sa svojom kćeri, prelazi preko svega što čini Kendal, glavni negativac u seriji. No, Yavuzu Bingöliziju Steven Spielberg i Tom Hanks, izvršni producenti, ponudili su ulogu u svom filmu. 'Riječ je o filmu o izraelsko-palestinskom pitanju. Trebao sam glumiti palestinskog čovjeka na Bliskom istoku, ali zbog arapskog proljeća film je odgođen godinu dana. Već se dulje vrijeme ne dopisujemo. Ne znam na čemu smo', objasnio je Yavuz.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju